Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice















































Cottage Pie

Cottage Pie, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
HovedretterRet : Hovedretter - Madpie

Hovedingrediens : Oksekød - Hakket oksekød

Ukendt oprindelseslandIndsendt af : Marianne

Indsendt :


Cottage Pie, billede 4 Cottage Pie, billede 1 Cottage Pie, billede 2 Cottage Pie, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
  Mos:
1000 gram Kartofler 1 mellem kartoffel vejer ca. 125 gram skrællet vægt
1 dl. Sødmælk 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
50 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
   
  Kød:
500 gram Oksekød, hakket ca. 10% fedt
Olie solsikke/vindruekerne 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram

2 Løg 1 almindeligt løg vejer ca. 150 gram pillet vægt
250 gram Champignoner 1 bakke med 500 gram champignon med rod giver ca 400 gram rensede champignon.
1 ds. Hakkede tomater, konserves 1 dåse vejer normalt 400 g.
500 gram Ærter og gulerøder 50/50
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
   
evt. Revet ost, mozzarella 45+ Revet:
1 spsk. 3 gram
1 spsk 10 gram
1 dl. 40 gram
   
Opskrift:
Mos:
Skræl kartofler og skær dem i mindre stykker kog kartofler med salt til de er meget møre mos kartofler (eller brug el. pisker) tilsæt lidt mælk og evt. lidt smør eller minarine det gør mosen mere lækker.

Kød:
Hak løg og brun dem i olie i en gryde til de er klare rens og skær champignons i skiver tilsæt disse tilsæt hakket oksekød som brunes lad det hele småsnurre et par min. tilsæt de hakkede tomater. Si væden fra ærter og gulerødder (væden skal ikke bruges) tilsæt ærter og gulerødderne smag til med salt peber og lad det hele småsnurre ca. 10 min.

Smør et ovnfast fad og kom kød blandingen i fadet læg herefter kartoffelmosen ovenpå som et låg Drys evt. revet ost oven på retten stil i en varm ovn. 200 grader C. alm. ovn i ca 25 - 30 min. til overfladen er gylden og sprød

Tips:

Man kan tilsætte hvidløg.






karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
4.6    (23 stemmer)

Opskriften er vist 90039 gange,
og udskrevet 1236 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Energi:
KJ total 10903 (2596 kcal)
KJ pr. Pers. 2725 (649 kcal)
Vægt ialt 3100 gram
Vægt pr. Pers. 775 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 351 KJ (83 kcal)
Protein 5.2 gram
Fedt 3.2 gram
Kulhydrat 8.9 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Ulla heise  -  2020-12-14 22:04:34
Mine tænder løber i vand Ups jeg har ingen så det er lige noget for mig Velbekomme

  -  2018-01-12 13:12:33
Hvis kartoflerne skal bruges til mos, skal de koge uden salt. Så bliver de mere møre

DreZorX  -  2018-01-06 22:21:37
En rigtig god opskrift

In graadal  -  2017-08-19 13:25:27
Virkelig god. Man kan også bruge frosne ærter og gulerødder.

Sheila8  -  2014-08-11 12:58:07
Super god. Er et hit her i huset :)

Kieran  -  2014-02-15 15:09:09
Dåser gulerødder?

Per  -  2012-03-09 17:56:04
Vi brugte ca. 100 g. revet ost, og drænet vægt på dåse ærter og gulerødder er 265 g.

  -  2011-09-24 10:52:06
sjovt! worchestershire sauce er engelsk sovs ! :-)

  -  2011-06-01 09:33:19
endnu bedre (og autentisk): oksebouillon i væden og worchestershire-sauce istedet for engelsk sovs.

kasper  -  2010-11-12 13:02:30
der kan med fordel tilsættes timian og engelsk sauce efter smag, så smager mere som det jeg har fået i england.