Mandeltoppe med chokolade

Mandeltoppe med chokolade, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 40 stk.

SmåkagerRet : Småkager - Diverse Småkager

Hovedingrediens : Nødder - Mandler

Ukendt oprindelseslandFryseegnet : Ikke fryseegnet

Indsendt af : Rikke

Indsendt :     

Ingredienser:
150 g.smuttede mandler
250 g.tempereret mørk lys eller hvid chokolade
 
Opskrift:
Hak de smuttede mandler groft eller skær dem i splitter. Temperer chokoladen. Inden mandlerne vendes i - er det vigtigt at tjekke - at de er helt tørre. vend nu mandlerne i chokoladen og lad massen hvile i 5-10 min. Læg bagepapir på nogle plader eller fade og stil med to teskeer små toppe af chokolademassen på bagepapiret. Når chokoladen er størknet - kan mandeltoppene spises eller opbevares i lufttætte bokse.

Tips:

Hurtig temperering af chokolade: Hak 3/4 af chokoladen groft. Smelt den i vandbad. Tag den af varmen og riv den sidste del ned i - indtil den smeltede chokolade er afkølet til den rette temperatur. Mørk chokolade: 32 grader. Hvid og mælkechokolade: 29 grader. Lykkedes temperingen ikke - er det ingen katastrofe. De smager herlige alligevel.





karakterer:
Opskriften er vist 5112 gange,
og udskrevet 123 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4    (1 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2007-12-06 13:58:28
Ved af erfaring at det smager bedst hvis mandlerne er blevet tørret i ovnen (ved 50 grader, indtil de er tørre) efter de er blevet hakket, og så synes jeg at den hvide chokolade giver det lækreste resultat.