Skær spidskålen i kvarte på langs og fjern stokken del den så i mindre stykke og kog dem i letsaltet vand 5 minutter og lad kålen dryppe af i en sigte.
Smelt smørret og rør det sammen med melet. Spæd med fløde og evt lidt af væde fra kålen. Lad sovsen koge godt igennem.
Vend kålen i. Smag til med salt, peber og reven muskat.
Server med nye kogte kartofler.
Tips:
Hertil kan serveres mange forskellige slags kød, frikadeller, medister, hamburgerryg, skinke eller sprængt okse eller kalvebryst.
karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift: 4.8
(30 stemmer)
Opskriften er vist 85665 gange, og udskrevet 1828 gange.
Energi:
KJ total 9271 (2207 kcal)
KJ pr. Pers. 2317 (551 kcal)
Vægt ialt 1334 gram
Vægt pr. Pers. 333 gram
Næringsindhold pr 100 gram
Energi 695 KJ (165 kcal) Protein 2.1 gram Fedt 15.9 gram Kulhydrat 4.7 gram
Næringsindhold, energi og energiprocenter er beregnede Lær mere her: Kilde: Foodcomp
Kommentarer
Pere - 2020-04-10 17:04:28 Vi plejer at give den et nip kanel - ikke så meget at det smager af kanel, bare så man lige kan fornemme kanelen
Gammelsmølfen - 2012-02-22 16:09:52 God opskrift.
DIREKTØR GYLDENSPJÆTS ABSOLUTTE ETTER!
Recepten bør ikke, men kan varieres efter behov og tarv med lidt oppeppende krydderier alt efter smag eller blot ved hjælp af kokkens fantasi.
Absolut en opskrift, Rasmine ville have dikteret ud til køkkenmusene nede i kælderkøkkenet...
Server med kartofler og sprængt/kogt oksebryst.
Lidt reven peberrod ved siden af?
Direktør Gyldenspjæt would love you!
Vi bruger den som tilbehør, når Gyldenspjæts livret skal serveres:
Oksebryst med spidskål til!
Erik Aa. - 2009-08-22 08:35:23 Fint nok, men brug nu ALT kogevandet til sovsen.
Smagen er jo netop i kogevandet og fløden giver blot den cremede lækre afrunding af sovsen.
Altså måske kun 1 - 2 del fløde, rsten skal være vandet.
Jeg vil foreslå en dejlig dansk frikadelle som tilbehør og hele syltede agurker som garniture.
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider