Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner

      Mad video


      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice

      Links
















Flødestuvet spidskål

Flødestuvet spidskål, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
Diverse TilbehørRet : Diverse Tilbehør

Hovedingrediens : Kål

SpidskålUkendt oprindelseslandIndsendt :


Flødestuvet spidskål, billede 4 Flødestuvet spidskål, billede 1 Flødestuvet spidskål, billede 2 Flødestuvet spidskål, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
800 gram Spidskål, frisk 1 mellemstort spidskål vejer ca. 300 gram.
25 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
1 spsk. Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

5 dl. Piskefløde 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber. hvid
lidt Muskat, friskrevet
   


Opskrift:

Skær spidskålen i kvarte på langs og fjern stokken del den så i mindre stykke og kog dem i letsaltet vand 5 minutter og lad kålen dryppe af i en sigte.

Smelt smørret og rør det sammen med melet. Spæd med fløde og evt lidt af væde fra kålen. Lad sovsen koge godt igennem.

Vend kålen i. Smag til med salt, peber og reven muskat. Server med nye kogte kartofler.

Tips:

Hertil kan serveres mange forskellige slags kød, frikadeller, medister, hamburgerryg, skinke eller sprængt okse eller kalvebryst.



Andre brugere har også læst:


karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
4.8    (27 stemmer)

Opskriften er vist 63770 gange,
og udskrevet 1621 gange.


Energi:
KJ total 9271 (2207 kcal)
KJ pr. Pers. 2317 (551 kcal)
Vægt ialt 1334 gram
Vægt pr. Pers. 333 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 695 KJ (165 kcal)
Protein 2.1 gram
Fedt 15.9 gram
Kulhydrat 4.7 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Energifordeling:

Energiprocent i opskriften
(Anbefalet dagligt indhold)




Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

Gammelsmølfen  -  2012-02-22 16:09:52
God opskrift. DIREKTØR GYLDENSPJÆTS ABSOLUTTE ETTER! Recepten bør ikke, men kan varieres efter behov og tarv med lidt oppeppende krydderier alt efter smag eller blot ved hjælp af kokkens fantasi. Absolut en opskrift, Rasmine ville have dikteret ud til køkkenmusene nede i kælderkøkkenet... Server med kartofler og sprængt/kogt oksebryst. Lidt reven peberrod ved siden af? Direktør Gyldenspjæt would love you! Vi bruger den som tilbehør, når Gyldenspjæts livret skal serveres: Oksebryst med spidskål til!


Erik Aa.  -  2009-08-22 08:35:23
Fint nok, men brug nu ALT kogevandet til sovsen. Smagen er jo netop i kogevandet og fløden giver blot den cremede lækre afrunding af sovsen. Altså måske kun 1 - 2 del fløde, rsten skal være vandet. Jeg vil foreslå en dejlig dansk frikadelle som tilbehør og hele syltede agurker som garniture.