Christiansfeld honningkage
Hovedingrediens : Diverse produkter - Honning Indsendt : Red: |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Varm honning og sukker i en gryde under omrøring, til sukkeret er smeltet.
Afkøl blandingen til den er lunken. Pisk æggene let sammen og rør dem i tillige med ingefær, kanel, appelsinskal, piskefløde og ymer. Bland mel med hjortetaksalt og sigt det i. Rør dejen ensartet og kom den i en lille bradepande ca. 23x33 cm foret med bagepapir. Bages på næstnederste rille i en forvarmet ovn ved 165 grader C. alm. ovn i 1 time og 15 minutter. Kagen afkøles i formen. Herefter flækkes den igennem 1 til 2 gange, så man har 2 eller 3 skiver kage, disse lægges sammen med smørcremen. Pynt evt. med glasur inden den serveres. Tips: Kagen vinder i både smag og konsistens ved at stå indpakket i plastfolie i et køleskab i nogle dage. |
|
Opskriften er vist 116179 gange,
og udskrevet 2130 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.4 (17 stemmer) |
|
Kommentarer allan - 2016-12-04 11:09:21 det har bestemt ikke noget med Christiansfeld honningkage at gøre det her. hvis man bager den i 1 time og 15 minutter bliver det jo nærmest en betonklods, smagen er egentlig ikk i nærheden af at smage af honningkage. |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne