appelsin reven skal heraf 1 appelsin reven skal heraf
1
dl.
piskefløde 1 dl. piskefløde
2
spsk.
ymer eller yoghurt 2 spsk. ymer eller yoghurt
2
tsk.
hjortetaksalt 2 tsk. hjortetaksalt
500
g.
hvedemel 500 g. hvedemel
Smørcreme: Smørcreme:
150
g.
usaltet smør 150 g. usaltet smør
125
g.
flormelis 125 g. flormelis
2
æggeblommer past.2 æggeblommer past.
Glasur: Glasur:
Flormelis Flormelis
Kakao Kakao
vand vand
Opskrift:
Varm honning og sukker i en gryde under omrøring, til sukkeret er smeltet.
Afkøl blandingen til den er lunken.
Pisk æggene let sammen og rør dem i tillige med ingefær, kanel, appelsinskal, piskefløde og ymer. Bland mel med hjortetaksalt og sigt det i.
Rør dejen ensartet og kom den i en lille bradepande ca. 23x33 cm foret med bagepapir.
Bages på næstnederste rille i en forvarmet ovn ved 165 grader C. alm. ovn i 1 time og 15 minutter.
Kagen afkøles i formen.
Herefter flækkes den igennem 1 til 2 gange, så man har 2 eller 3 skiver kage, disse lægges sammen med smørcremen.
Pynt evt. med glasur inden den serveres.
Tips:
Kagen vinder i både smag og konsistens ved at stå indpakket i plastfolie i et køleskab i nogle dage.
karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift: 4.4
(17 stemmer)
Opskriften er vist 102770 gange, og udskrevet 1980 gange.
Kommentarer
allan - 2016-12-04 11:09:21 det har bestemt ikke noget med Christiansfeld honningkage at gøre det her.
hvis man bager den i 1 time og 15 minutter bliver det jo nærmest en betonklods, smagen er egentlig ikk i nærheden af at smage af honningkage.
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider