Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Citronlaks

Citronlaks, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
HovedretterRet : Hovedretter - Hovedretter med fisk

Hovedingrediens : LakseFisk - Laksefilet uden skind

Ukendt oprindelseslandIndsendt :


Citronlaks, billede 4 Citronlaks, billede 1 Citronlaks, billede 2 Citronlaks, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
600 gram Laksefilet uden skind Laksefilet portionsstykker vejer ca. 125 gram.
   
1.5 dl. Rasp 1 tsk. vejer ca. 2 gram.
1 spsk. vejer ca. 6 gram.
1 dl. vejer ca. 43 gram.
Citronskal 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 10 gram
1 dl. 40 gram
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
   
2.5 dl. Yoghurt naturel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
Citronskal 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 10 gram
1 dl. 40 gram
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
   
500 gram Gulerødder 1 mellem gulerod vejer ca. 100 gram skrællet vægt
Salvie frisk
Olie 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram

   


Opskrift:

Stil yoghurten til afdrypning - enten i et kaffefilter eller i en si beklædt med et rent viskestykke. Dette skal gøres mindst en time før servering.

Inden servering blandes 1-2 tsk revet citronskal samt salt og peber i den afdryppede yoghurt.

Laksen duppes tør og placeres i et smurt, ovnfast fad. Bland en citronrasp af rasp, 3 tsk revet citronskal samt salt og peber, og fordel denne over fisken. Laksefadet bages i ovnens øverste halvdel ved 225 grader C. alm. ovn i ca. 12 minutter.

Gulerødderne skrælles og skæres i tynde strimler. De ristes på panden i lidt olie sammen med salvie efter smag og behag.

Citronlaksen serveres med gulerødderne, yoghurten samt ris.







karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
3.2    (11 stemmer)

Opskriften er vist 56068 gange,
og udskrevet 1130 gange.


Energi:
KJ total 6802 (1619 kcal)
KJ pr. Pers. 1700 (404 kcal)
Vægt ialt 1414 gram
Vægt pr. Pers. 353 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 480 KJ (114 kcal)
Protein 9.8 gram
Fedt 5.4 gram
Kulhydrat 7.3 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp



Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu