Muslinger med urter og karry

Muslinger med urter og karry, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 3

HovedretterRet : Hovedretter - Hovedretter med skaldyr

Hovedingrediens : Muslinger - Blåmuslinger

Ukendt oprindelseslandIndsendt :     

Ingredienser:
1500 g.levende blåmuslinger
2 fedhvidløg
30 g.frisk ingefær
2 tsk.karry
 olie/smør
3 gulerødder
2 porrer
250 g.knoldselleri
2.5 dl.bouillon
 salt
 peber
300 g.jasminris
 
Opskrift:
Muslingerne rengøres. Tjek at alle er levende! Det gøres ved at give hver musling et let bank mod bordet. Hvis den er levende, vil den lukke sig, og ellers skal den kasseres. Skyl i koldt vand. Kog jasminrisen. Svits karry i olie/smør i en stor gryde, og heri ristes hakket hvidløg og ingefær. Tilsæt de finthakkede grønsager og tilsæt bouillon. Lad det koge igennem. Tilsæt de rensede og afdryppede muslinger, og lad retten simre under låg i ca. 5 minutter - til muslingerne har åbnet sig. De, der ikke åbner sig, skal kasseres. Smag til med salt og peber. Lav portionsanretninger i dybe tallerkener. Placér først et par skefulde kogt ris og hæld derefter muslingesuppe over.





karakterer:
Opskriften er vist 28745 gange,
og udskrevet 851 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
5    (6 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2019-02-04 19:02:53
Hej Erik. Hvorfor skriver du en kommentar til denne ret, da du jo har lavet den helt om. Det er jo ikke denne ret mere. Jeg forstår det ikke.

  -   2015-07-10 17:51:09
Jeg bruger 3 tsk. karty. . Samt 1/2 l bouillon. og 1/2 fintsnittet spidskål, der vendes i lige før servering. Det er vores farvotit. Gæster kan også godt lide retten

  -   2015-01-13 20:31:15
Dejlig ret der kan forberedes/laves som beskrevet. Jeg valgte at anvende ½ fennikel, 1/4 spidskål, 2 jordskokker og 1 snittet løg i stedet for porrer og knoldselleri. Anvendte fish sauce (Thai/VN) i stedet for salt. Gryden blev først "brændt af" med jordnøddeolie, mandelflager, smør og 4 slags tørrede krydderier: Estragon, mynte,Basilikum og citronpeber. Da det brusede op kom jeg 2 tsk karry på og herefter løg, hvidløg og ingefær. Derefter rodfrugterne og til sidst spidskålen. 1 dl Bourgogne hvidvin og 2½ dl hønsebouillon til sidst. Blåmuslingerne fik knap 10 minutter. Det smagte helt vidunderligt med resten af den hvide bourgogne til

  -   2005-01-01 01:01:01
En fantastisk ret, jeg tilsatte lidt fløde og brugte broccoli i stedet for selleri - det var også godt.