Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice















































Kristians gode gærbrød

Kristians gode gærbrød, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 2 Brød

Brød boller og kiksRet : Brød boller og kiks - Diverse brød

Hovedingrediens : Mel - Durummel

Oprindelsesland : Danmark

DanmarkIndsendt af : Kristian Avnsbøl

Indsendt :



Ingredienser:
50 g.Smør
5 dl.Vand
5 dl.Økologisk kærnemælk
50 g.Gær
1 spsk.Groft salt
400 g.Sigtemel
200 g.Durum mel
300 g.Flutesmel
525 g.Hvedemel
 
Opskrift:
Smelt smørret i en gryde. Hæld vandet ved. Kom begge dele over i en røreskål. Tilsæt kærnemælk. Opløs gær og salt. Tilsæt de forskellige typer mel. Ælt godt. Sæt til hævning mindst en time. Slå op til 2 brød. Giv dem et snit og efterhæv en ½ time. Sæt dem i en meget varm ovn 250 gr.. Oversprøjt gerne brødene med koldt vand - Det giver en fin skorpe. Skru ned for ovnen til 200 gr. og bag i ca. 40 minutter.

Tips:

Jeg synes brødene bliver bedst, når jeg bruger økologisk kærnemælk.


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
4.8    (274 stemmer)

Opskriften er vist 14319 gange,
og udskrevet 539 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

mette  -  2013-05-09 13:57:53
kan dette brød bruges som brød til brunch?

Sophie  -  2010-06-20 12:46:09
Super lækkert brød!

:] <3  -  2008-08-31 17:06:04
rigtig lækkert brød! :b

Kristian  -  2006-12-23 13:30:45
Jeg er begyndt også at bruge økologisk gær. Det er rigtig godt. Flutesmel er det samme mel der er i baguette blanding. Der er også bagemiddel i, der forbedrer brøde

Steen  -  0000-00-00 00:00:00
Så vidt jeg ved, er det kun økologisk kærnemælk der er kærnemælk. Det andet er bare syrnet skummemælk.

kathrine  -  0000-00-00 00:00:00
det smager rigtig godt

Henrik  -  0000-00-00 00:00:00
Godt brød, med en god skorpe

  -  0000-00-00 00:00:00
Flutesmel??