Smelt smørret i en gryde. Hæld vandet ved. Kom begge dele over i en røreskål. Tilsæt kærnemælk. Opløs gær og salt. Tilsæt de forskellige typer mel. Ælt godt. Sæt til hævning mindst en time. Slå op til 2 brød. Giv dem et snit og efterhæv en ½ time. Sæt dem i en meget varm ovn 250 gr.. Oversprøjt gerne brødene med koldt vand - Det giver en fin skorpe. Skru ned for ovnen til 200 gr. og bag i ca. 40 minutter.
Tips:
Jeg synes brødene bliver bedst, når jeg bruger økologisk kærnemælk.
karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift: 4.8
(274 stemmer)
Opskriften er vist 14575 gange, og udskrevet 543 gange.
Kommentarer
mette - 2013-05-09 13:57:53 kan dette brød bruges som brød til brunch?
Kristian - 2006-12-23 13:30:45 Jeg er begyndt også at bruge økologisk gær. Det er rigtig godt. Flutesmel er det samme mel der er i baguette blanding. Der er også bagemiddel i, der forbedrer brøde
Steen - 0000-00-00 00:00:00 Så vidt jeg ved, er det kun økologisk kærnemælk der er kærnemælk. Det andet er bare syrnet skummemælk.
kathrine - 0000-00-00 00:00:00 det smager rigtig godt
Henrik - 0000-00-00 00:00:00 Godt brød, med en god skorpe
- 0000-00-00 00:00:00 Flutesmel??
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider