Galette des rois - Helligtrekongerstærte med mandelfyld

Galette des rois - Helligtrekongerstærte med mandelfyld, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 6 Pers.

Kager i formRet : Kager i form - Diverse kager i form

Hovedingrediens : Mel - Hvedemel

Oprindelsesland : Frankrig

FrankrigIndsendt :      Red :

Ingredienser:
500 g.butterdej
100 g.malede mandler
2 æg
100 g.flormelis
75 g.blødt smør
1 spsk.rom
 
 Pensling:
1 æg
 
Opskrift:
Pisk smørret blødt med et piskeris eller en håndmixer. Bland lidt efter lidt flormelis, de malede mandler, æg og rom i smørret. Det hele blandes godt, indtil man har en ensartet creme.

Rul butterdejen ud til to plader med hver en diameter på 22 cm.

Anbring den ene butterdejsplade på en bageplade dækket af bagepapir. Smør mandelcremen ud på dejpladen og stop 2 cm fra kanten.

Pensl de 2 cm kant med lidt vand. Anbring den anden plade butterdej ovenpå. Tryk kanterne omhyggeligt sammen med fingrene, så fyldet ikke løber ud, og lav derefter mønster i kanten med en gaffel. Pensl overfladen med pisket æg og rids et rudemønster heri med en skarp kniv.

Bag tærten i ovnen ved 200°, til den er hævet og gyldenbrun - omkring 35 minutter.

Tips:

Husk gaven til den der får bønnen!!





karakterer:
Opskriften er vist 7744 gange,
og udskrevet 202 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.3    (6 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2009-01-07 08:14:14
I stedet for mandler og flormelis kan bruges samme vægt marcipan. Det gør min franske familie.