Galette des rois - Helligtrekongerstærte med mandelfyld
Hovedingrediens : Mel - Hvedemel Oprindelsesland : Frankrig Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Start med at blend mandlerne helt fint i en blender, eller brug mandelmel.
Pisk smørret og sukker blødt med et piskeris eller en håndmixer. Pisk æggene i et af gange. Bland de malede mandler og rom i. Det hele blandes godt, indtil man har en ensartet creme. Rul butterdejen ud til to plader med hver en diameter på 22 cm. Vi brugte 2 ruller købt butterdej på 275g. hver og skar 1 rund plade ud af hver. Anbring den ene butterdejsplade på en bageplade dækket af bagepapir. Smør mandelcremen ud på dejpladen og stop 2 cm fra kanten. Pensl de 2 cm kant med sammenpisket æg. Anbring den anden plade butterdej ovenpå. Tryk kanterne omhyggeligt sammen med fingrene, så fyldet ikke løber ud, og skub derefter dejkanten lidt tilbage med bagsiden af en spisekniv. Pensl overfladen med sammenpisket æg og rids et mønster heri med en skarp kniv. Bag tærten i ovnen ved 200 grader C. alm. ovn, til den er hævet og gyldenbrun - omkring 35 minutter. Tips: I mandelfyldet kan der gemmes en hel mandel, bønne eller lillefigur. Den der finder mandlen bliver konge for en dag. Husk gaven til den der får mandlen!! Der kan evt. puttes lidt vaniljesukker og eller appelsinskal i mandelfyldet. |
|
|
Opskriften er vist 8989 gange,
og udskrevet 234 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.3 (6 stemmer) |
|
|
Kommentarer Henrik Olsen - 2009-01-07 08:14:14 I stedet for mandler og flormelis kan bruges samme vægt marcipan. Det gør min franske familie. |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne




