Galette des rois - Helligtrekongerstærte med mandelfyld

Galette des rois - Helligtrekongerstærte med mandelfyld, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 6 Pers.

Kager i formRet : Kager i form - Diverse kager i form

Hovedingrediens : Mel - Hvedemel

Oprindelsesland : Frankrig

FrankrigIndsendt :      Red :
Galette des rois - Helligtrekongerstærte med mandelfyld, billede 4 Galette des rois - Helligtrekongerstærte med mandelfyld, billede 1 Galette des rois - Helligtrekongerstærte med mandelfyld, billede 2 Galette des rois - Helligtrekongerstærte med mandelfyld, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
 Mandelfyld:
100 g.mandler
2 æg
100 g.sukker
75 g.smør
1 spsk.rom
 
500 g.butterdej
 
 Pensling:
1 æg
 
Opskrift:
Start med at blend mandlerne helt fint i en blender, eller brug mandelmel.

Pisk smørret og sukker blødt med et piskeris eller en håndmixer. Pisk æggene i et af gange. Bland de malede mandler og rom i. Det hele blandes godt, indtil man har en ensartet creme.

Rul butterdejen ud til to plader med hver en diameter på 22 cm. Vi brugte 2 ruller købt butterdej på 275g. hver og skar 1 rund plade ud af hver.

Anbring den ene butterdejsplade på en bageplade dækket af bagepapir. Smør mandelcremen ud på dejpladen og stop 2 cm fra kanten.

Pensl de 2 cm kant med sammenpisket æg.

Anbring den anden plade butterdej ovenpå. Tryk kanterne omhyggeligt sammen med fingrene, så fyldet ikke løber ud, og skub derefter dejkanten lidt tilbage med bagsiden af en spisekniv.

Pensl overfladen med sammenpisket æg og rids et mønster heri med en skarp kniv.

Bag tærten i ovnen ved 200 grader C. alm. ovn, til den er hævet og gyldenbrun - omkring 35 minutter.

Tips:

I mandelfyldet kan der gemmes en hel mandel, bønne eller lillefigur.

Den der finder mandlen bliver konge for en dag.

Husk gaven til den der får mandlen!!

Der kan evt. puttes lidt vaniljesukker og eller appelsinskal i mandelfyldet.





karakterer:
Opskriften er vist 8989 gange,
og udskrevet 234 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.3    (6 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2009-01-07 08:14:14
I stedet for mandler og flormelis kan bruges samme vægt marcipan. Det gør min franske familie.