Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice















































Traditionel Julefrokost beregning pr. person

Traditionel Julefrokost beregning pr. person, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1 Pers.

DiverseRet : Diverse - Hjælp / Forklaring

Hovedingrediens : Diverse produkter - Diverse

HøjtidJul

Ukendt oprindelseslandIndsendt :



Ingredienser:
100 g.sild
0.5 æg
25 g.karrysalat
 
100 g.Rejer
0.25 citron
25 g.mayonaise
 
1 fiskefilet
0.25 citron
50 g.remulade
 
 Æbleflæsk
100 g.flæsk
50 g.æbler
50 g.løg
 
3 frikadeller
50 g.rødkål
 
50 g.leverpostej
50 g.champignon
2 skiverbacon
50 g.rødbeder
 
100 g.sylte
50 g.rødbeder
25 g.sennep
 
100 g.medister
50 g.rødkål
 
100 g.finker
100 g.mørbradbøf
 
1 skiveglaseret skinke
100 g.grønlangkål
 
1 stykkeandesteg
50 g.rødkål
 
1 skiveflæskesteg/ribenssteg
50 g.rødkål
 
200 g.ris a la mande
100 g.kirsebærsauce
 
 ost
100 g.frugtsalat
 
2 skiverugbrød
1 skivefranskbrød
 
Opskrift:
Det er nærmest umuligt at lave faste retningslinier for hvor meget der skal bruges pr person til en traditionel julefrokost, men vi vil her komme med et bud.


Du skal tage hensyn til dine gæsters smag og appetit, og hvis du ønsker at lave rigeligt så vælg at lav ekstra af nogle af de ting som du bruger i hverdagen eller som kan fryses ned.
Det kunne være sild, flæskesteg til pålæg eller biksemad eller frikadeller til pålæg eller en gang kartoffelsalat med frikadeller.


Af retterne herunder kan du vælge MAX 7 retter.


Sild med tilbehør (karrysalat, halve æg)
Rejer med citron og majonæse.

Fiskefilet med citron og remulade.


Æbleflæsk.
Frikadeller med rødkål.
Varm leverpostej med champignon, bacon og rødbeder.

Sylte med rødbeder og sennep.

Medister med rødkål.
Finker.
Mørbradbøffer.
Glaseret Skinke og grønlangkål

Andesteg og rødkål (12 stk. pr and).
Flæskesteg/ribbensteg og rødkål.


Ris a la mande med kirsebærsauce.

Osteanretning med frugtsalat

Tips:

I skal være meget velkomne til at kommentere denne beregning om der er for meget eller for lidt at de enkelte retter eller andre forslag til beregning af en julefroksot.


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
4.3    (42 stemmer)

Opskriften er vist 112626 gange,
og udskrevet 1911 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

Jette  -  2019-04-16 15:48:06
100 g rejer pr person?? Det virker helt absurd meget.. eller er det mig??

gudrundegn  -  2015-06-06 13:06:52
hallo det er jo 2kg.mad per person +brød og smør er det ikke lidt for meget ? med venlig hilsen Gudrun Degn

Anni Wacht  -  2009-12-27 10:49:07
Trods alt er det en god liste. Jeg syntes altid der er svært at beregne hvor meget af hver ting! Godt nytår Per.

Per  -  2009-12-02 11:36:44
Efter ønske har vi nu skrevet nogle flere vægte på, men de bør tages meget som vejledende vægte.

Sonja  -  2009-12-01 16:42:40
Det ku være sjovt at have et skema at skrive ind antal personer til julefrokost og så beregner systemet resten hvor meget man skal købe ind. En ting er glemt det er forskel om det er fredag eller lørdagen festen skal være, for fredag går mere til når folk har været på job end lørdag hvor folk sover lidt længere og får morgenmad sent.

Anette  -  2009-11-16 16:55:16
Tunmoussen kunne også være et alternativ, mørbrad med bløde løg - uhm...

  -  2008-12-12 11:07:20
min kommentar er ikke hvad der mangler eller ikke mangler. men jeg er virkelig glad for i har sat dette opslag op, for mangler man lige lidt inspitration til sin julefrokost der hjemme der dette lige det man magler. og de andre kommentarer er også gode for hvis man nu bedst kan lide trateletter er det godt det er skrevet nede i kommentarer.. tak alle sammen, nu kan jeg endelig lave en julefrokost med det hele. eller bestille den ude.. tak tak tak

KokAmok  -  2008-11-04 13:10:11
Der mangler følgende retter: - tarteletter med høns i asparges - bakskuld (i Vestjylland) - stuvet hvidkål til frikadeller eller medister - røget laks på franskbrød - sukkerbrunede kartofler - ostefad med kiks (gerne hjemmebagte) Alternativt kan man arrangere en julefrokost, som ikke er traditionel, hvad angår maden. Fx kan man lave en grøn salat med rucola, hasselnødder, abrikoser og olie eddike. Hertil serveres andebryst marineret i appelsin og hvidtøl En god salat er: rå rødkål, appelsiner, valnødder, tranebær

Alfred  -  2007-11-23 21:00:31
der mangler tarteletter med rejer og asparges

Jill  -  0000-00-00 00:00:00
Fin beregning dog kunne der ønskes lidt mere skinke især hvis det hovedsaligt er yngre personer