|
800 |
gram |
Rødspættefilet800 gram Rødspættefilet 1 rødspættefilet vejer ca. 100 gram
|
1 |
|
Løg, pillet vægt1 Løg, pillet vægt 1 almindeligt løg vejer ca. 150 gram pillet vægt
|
200 |
gram |
Champignoner, renset vægt200 gram Champignoner, renset vægt 1 bakke med 500 gram champignon med rod giver ca 400 gram rensede champignon.
|
2 |
dl. |
Hvidvin, tør2 dl. Hvidvin, tør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
|
3 |
dl. |
Fiskebouillon3 dl. Fiskebouillon 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
|
0.5 |
bundt |
Dild, frisk0.5 bundt Dild, frisk 1 potte dild vejer ca. 25 gram.
|
1 |
dl. |
Piskefløde1 dl. Piskefløde 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
|
25 |
gram |
Smør25 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
|
2 |
|
Tomater, friske2 Tomater, friske 1 mellem tomat vejer ca. 100 gram.
|
|
|
Salt Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
|
|
|
Peber Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
|
|
|
|
| |
Hakket løg og halverede champignoner svitses i en gryde med lidt smør i ca. 1 minut. Tilsæt hvidvin og fiskefond og lad det koge op.
I gryden lægges rullede rødspættefileter, der er krydret med salt og peber. Lad rullerne koge i 1 minut, tag gryden af blusset og lad fisken trække i 5 min.
Væden sigtes fra og koges ind sammen med lidt fløde til saucen får en passende tykkelse. (erstat evt. fløde med mælk) I saucen kommes finthakket dild og tomatstrimler (kun tomatkød uden kerner, og flået) og saucen smages til med salt og peber.
Serveres med nye kartofler.
|