Fine boller

Fine boller, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 16 stk.

Brød boller kiksRet : Brød boller kiks - Diverse boller

Hovedingrediens : Mel - Hvedemel

Ukendt oprindelseslandIndsendt af : Tina

Indsendt :

Ingredienser:
0.5 dl.vand
50 g.gær
1.5 dl.vand
2 æg
1 tsk.salt
2 tsk.sukker
125 g.smør
500-600 g.hvedemel
 
Opskrift:
Rør gæren ud i ½ dl vand. Smelt smøret og hæld det der efter i 1½ dl vand. røres sammen med æg salt og sukker og til sidst melet. ælt dejen til den er smidig og ikke klistrer.

Tips:

Brug ikke for meget mel bollerne bliver mere lette og luftige hvis det er præcis 500 g. Ovn: 220 grader. Bagetid 12-15 min.


karakterer:
Opskriften er vist 29213 gange,
og udskrevet 481 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.3    (23 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Jannie  -  2016-10-30 14:18:47
De bedste boller, måske ikke så sunde men gode. Kan evt. Tilsætte rosiner eller chokolade

  -  2012-11-17 11:32:29
God opskrift, jeg bruger den jævnlig. Hilsen Michael Rassmussen

Kamilla  -  2010-11-23 17:56:45
Jeg plejer at lade dejen hæve i 45 min. Forme bollerne og ligge dem på en bageplade m. bagepapir og lade dem hæve i yderligere 15-30min. Og så plejer jeg at pensle med æg ;)

anja  -  2009-09-09 14:15:39
ska den hæve.?