Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice















































Mønske klejner

Mønske klejner, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1 Portioner

SmåkagerRet : Småkager - Diverse Småkager

Hovedingrediens : Mel - Hvedemel

Ukendt oprindelseslandFryseegnet : Ikke fryseegnet

Indsendt :



Ingredienser:
125 g.margarine
250 g.hvedemel
1 dl.kaffefløde
0.5 æg (sammen pisket)
 
Opskrift:
Dejen rulles ud og skæres i ens firkanter.
Varm olien op, til en franskbrødsternning bliver gyldenbrun på 1 minut, 180 grader.
Klejnerne koges i fedt eller palmin til de er gylden brune.
Læg dem på fedtsugende papir.
Lad dem blive helt kolde, inden de lægges i tætsluttende dåser.

Tips:

Serveres med ribsgelé.


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
3.1    (5 stemmer)

Opskriften er vist 12751 gange,
og udskrevet 259 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

Brian Johansen.   -  2017-11-29 08:50:25
Jeg mener ikke dette er de originale mønske klejner. For dem min farmor lavede var hule inden i midten for der skulle geléen lægges. Må se om jeg ikke kan lave nogle og lægge op.

Tina  -  2009-12-04 13:35:25
Åh, hvor er jeg glad for at have fundet opskriften på Mønske Klejner. Min farmor bagte dem altid, og jeg (tidligere Møn-bo) har savnet dem lige siden hun døde for 18 år siden. Jeg kan nu bedst lide dem med jordbær syltetøj/marmelade.

Jytte Jacobsen  -  2008-12-03 19:34:22
Min farmor kogte disse klejner, men hun kogte dem i hønsefedt. Jeg er rigtig glad for, at ha´fået opskriften. Klejnerne blev serveret med både æble og ribsgele. Jeg glemmer aldrig da jeg fik københavnerklejner, nej hvor blev jeg skuffet.

jesper  -  2008-11-16 21:08:35
de skal "puste" sig op så man med en finger prikker et hul og deri kommes ribs-gele.

Lis  -  2007-12-07 11:08:03
Min mormor der er født og opvokset på Møn bagte altid de vidunderlige mønske klejner og mums hvor de smager! Hun serverede dem lune og med hjemmelavet æblegéle.

  -  2007-11-27 11:13:58
Jeg mener æblegele er det rigtige til mønske klejner