Karrystegt havtaske med indbagt karrysmør og selleritern

Karrystegt havtaske med indbagt karrysmør og selleritern, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Hovedretter med fisk

Hovedingrediens : Øvrige Fisk - Havtaske

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :
Karrystegt havtaske med indbagt karrysmør og selleritern, billede 4 Karrystegt havtaske med indbagt karrysmør og selleritern, billede 1 Karrystegt havtaske med indbagt karrysmør og selleritern, billede 2 Karrystegt havtaske med indbagt karrysmør og selleritern, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
800 g.havtaske
1 tsk.karry
 salt
 peber
0.5 dl.olie
 
1 knoldselleri
1 bundtpersille
 salt
 peber
 
100 g.smør
1 tsk.karry
1 fedhvidløg
 rasp
 hvedemel
 æg
 olie
 
Opskrift:
Havtaske:
Skær fileterne fri af midterbenet og fjern hinden. Se vejledning på bagsiden. Fileterne skæres i mindre stykker. Bland 1 tsk. karry og lidt olie i en kop og smør karrylagen på stykkerne og krydre med salt og peber. De steges på en hed pande i 2 minutter på hver siden. Tages herefter af blusset, overdækkes med folie og skal hvile endnu 5 minutter inden servering.

Selleritern:
Sellerien skæres i små tern og svitses i lidt olie i ca. 3-4 min. Smages til med salt og peber og drysses med hakket persille.

Karrysmør:
(Tilbehør - kan evt. udelades eller laves dagen i forvejen). Begynd med karrysmørret: 100 g smør (helst lurpak smør), 1 tsk. karry og 1 fed presset hvidløg røres sammen. Smørret sættes på køl indtil man kan forarbejde det. Smørret formes til små medaljoner, der er ca. 5 mm høje. De vendes i mel og paneres i æg og rasp. Dette gøres 2 gange - så smørret er kapslet helt ind. Lægges herefter i fryseren i ca. 10 minutter.

Hæld godt med olie på en lille pande. Der skal være ca. 5 mm olie på hele panden. Varm det op og lynsteg karrysmørret i ca. 20 sekunder på hver side.

karakterer:
Opskriften er vist 27398 gange,
og udskrevet 544 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4    (2 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu