Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice

40 boller

40 boller, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
stk. 40 stk.
Brød boller og kiksRet : Brød boller og kiks - Diverse boller

Hovedingrediens : Mel - Hvedemel

Ukendt oprindelseslandIndsendt :


40 boller, billede 4 40 boller, billede 1 40 boller, billede 2 40 boller, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
50 gram Gær
5 dl. Vand 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
2 Æg 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
150 gram Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
0.5 tsk. Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
850 gram Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

Opskrift:
Gæret smuldres i det fingervarme vand og der røres til gæret er opløst.
Tilsæt æggene, sukker, salt og rør det godt sammen.
Mel tilsættes lidt efter lidt. Når det ikke er til at røre sammen i skålen længer så hældes dejen ud på et meldrysset bord. Nu ældes resten af melet i dejen. Dejes skal være blød og smidig så pas på med at komme for meget mel i.
Når dejen er æltet godt igennem puttes den tilbage i skålen og stilles til hævning ½ time et lunt sted, med et viskestykke over skålen. Dejen tåler ikke træk.

Når dejen har hævet til dobbelt størrelse, æltes den igen.
Del dejen i 40 lige store portioner og tril så 40 boller. Bollerne hæver meget så de skal ikke være ret store.
Læg dem på to plade med bagepapir og dæk dem igen med viskestykker. Nu skal de hæve 20 min.

Inden bagningen pensles de med lunken vand eller æg.
De bages i ca. 8 min ved 220 grader eller 200 g i varmluftovn.

Tips:

Det er en god ide at tilsætte en håndfuld grahamsmel i dejen. Dejen kan også bruges til franskbrød, pølsehorn og pizzasnegle.

karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
4.4    (347 stemmer)

Opskriften er vist 371738 gange,
og udskrevet 14366 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Energi:
KJ total 16158 (3847 kcal)
KJ pr. stk. 403 (96 kcal)
Vægt ialt 1692 gram
Vægt pr. stk. 42 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 954 KJ (227 kcal)
Protein 6.1 gram
Fedt 1.7 gram
Kulhydrat 47.5 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

Siw Pedersen  -  2019-12-07 20:31:56
FY for da fanden! Der er jo ALT for meget sukker i! Her ville jeg gøre arbejdet lettere om en uge og lave boller til gæster og så lune dem på dagen. Jeg prøvesmagte naturligvis... FØJ!

Ulrik  -  2017-10-21 11:56:56
Jeg har valgt at ændre lidt i opskriften efter at ha brugt den utallige gange 😉 og læst andres erfaring Vandet byttes ud med mælk. Mælken lunes så den er ca 37 grader og der hældes en halv dl. Olie i. Og sikre mig at den ikke er for varm til gæren. Gær dør ved temperatur over 37 grader. Sukkeret reducer jeg til mellem 50 og 60 gram og det sker tit at jeg bruger lidt mere mel. Men har altid fået stor ros og succes med dem. Og 40 stk får jeg nok ikke ud af den nok mere 32 😁

Maj-Britt  -  2017-06-07 13:01:01
Rigtig gode boller :-) Jeg kom en rest skyr i, det gør dem ikke ringere.

Bodil B.  -  2016-10-10 11:02:43
Har med stor succes, brugt denne opskrift sikkert 100 gange. Lav blot rigeligt, gæsterne spiser mange! Kan laves i god tid, da de sagtens kan fryses. Efter bagning kommer de så i frostposer, når de er knap afkølet!! og straks i fryseren. Når de skal bruges, tages de ud af fryser og ud af posen ca 30min før opvarmning. Ovn opvarmes til 150 grader og boller varmes ca. 4 min.. Jeg bruger kun 60 gram sukker til denne portion. Lad være med at tildække bollerne når de hæver, giv dem evt. lidt fugt med forstøver hvis de ser tørre ud under hævningen. Tip! Giv bollerne lidt perlesukker på overfladen, når de er penslet med æg, inden de bages. Usundt, tja, men falder i god smag hos mange. God fornøjelse. Er en super nem og god opskrift.

Bodil B.  -  2016-10-10 10:42:22
Brugt denne opskrift, nok 100 gange, og laver altid dobb. portion da gæsterne spiser rigtig mange. Kan sagtens fryses! Ud af fryser 30min før opvarmning. Sæt ovn på 150 grader varmluft. I ovnen ca. 4 min. og de er næsten som friskbagte. Bruger kun 60g sukker til denne portion. Skal de bruges samme dag som de bages, kan jeg anbefale, at drysse nogle af bollerne med perlesukker (når de er penslet med æg).Usundt, tja, men det falder i god smag hos mange. NB! Lad være med at dække bollerne til når de sættes til hævning! Giv dem evt. et pust vand med en forstøver i løbet af hævningstiden. God fornøjelse.

Anita  -  2015-09-13 11:08:03
Hej jeg er stor fan da denne opskrift, jeg bruger den hvergang jeg skal lave boller, franskbrød eller snobrød og det sker tit, da jeg ikke vil bruge penge på at købe det, da jeg syntes at dem jeg selv laver bliver meget bedre, lige nu står mine rosinboller og efter hæver, har dog aldrig lavet dem med rosiner før

Marina  -  2015-08-15 16:17:54
Jeg ved ikke hvad der er gået galt med jeres... Men jeg lavede dobbelt portion og de hævede ud på bordet selv om jeg brugte min næst største gryde og jeg fik i alt 70 normale boller😁😁

--  -  2015-06-23 19:24:04
Dejen gider overhovedet ikke at hæve og jeg fik kun 15 ud af 40 boller, jeg kommer ALDRIG til at lave de her boller igen.:-[

  -  2014-10-07 11:11:41
Har prøvet at lave dem med halv manitoba og halv durum de blev super gode og rigtig dejlig bløde

Mig  -  2014-10-05 14:10:59
Hvis der skal blive 40 så er de meget små, jeg fik 15 ud af det og de havde en pæn størrelse

Anonym  -  2014-03-17 19:52:09
De er slet ikke hævet noget som helst! Hverken som boller eller i skålen. Og jeg satte til der skulle være til 25 og der blev til 18 små boller! Laver aldrig den opskrift igen!

Signe  -  2014-02-28 18:31:48
Jeg skal lave dem til en svendegilde, men vil lige høre man kan lave dem dagen før og om de bliver lige så lækre?

Signe  -  2014-02-26 11:22:42
Jeg skal lave dem til en svendegilde, men vil lige høre man kan lave dem dagen før og om de bliver lige så lækre?

Dominique  -  2013-05-24 15:59:30
Elsker de her boller! Jeg har efterhånden lavet dem et par gange, nogle gange plain, men har også prøvet med grahamsmel, havregryn, gullerøder, nødder og rosiner, og alle variationer kan varmt anbefales! Jeg deler dog for det meste dejen i 30 giver stadig mange men lidt større boller!

Karina  -  2013-04-13 13:54:27
Laver altid denne dej til boller. De er lækre og luftige. Nem opskrift.

majbritt og co.  -  2013-01-06 19:09:55
super lækre boller, mine brødre syntes de en 10,de fantastiske selv min baby gumler på livet løs. skulle dog have den del mere mel end der stod. men helt sikkert top karekter herfra ;D

Josephine   -  2012-12-02 18:56:36
Gode, Kan også laves med noget grovt mel, hvis man er til det. Det smager i hvert fald også helt fantastisk :)

nokiojuhh  -  2012-11-22 13:35:21
de smager lidt bedre når hjemme laver dem men også når putter pepernødder i hilsen bente

Josephine  -  2012-11-06 14:23:14
De er nemme at lave for fx. Mig som ikke har så meget tid til at lade bollerne stå at hæve i sååå lang tid.

........  -  2012-10-01 20:51:12
Mindre sukker

Who knows?  -  2012-09-18 18:29:54
Alt for meget sukker:O

bjarke  -  2012-09-09 08:15:33
har ingen gær :( kan man godt bruge bagepulver?? jeg prøver :) ps de ser MEGA gode ud!!!

bettina   -  2012-09-06 18:23:00
hej jeg håber de kommer til og smag gode er lige ved og lave dem :)

helene  -  2012-07-15 17:41:12
hej de var gode men der er meget sukker i :-)

Louise  -  2012-04-04 12:03:15
De smager godt, men der er alt for meget sukker i

truckermusen  -  2012-03-24 14:34:54
mums nogle sk.... gode boller (brugte dog kun 100 gr. sukker)... også hysterisk gode af den grund, at de ikke har givet mig mavebrand, som så mange andre jeg har prøvet at lave og jeg har prøvet rigtig mange forskellige efterhånden.... så mange tak for de gode boller herfra ;)

Mumsis  -  2012-02-29 13:32:33
Skønne boller, brugte dog kun 50 g sukker og ikke al mel, de eneste boller jeg har bagt der stadig var friske og lækre efter 3 dage... :-)

Mathilde  -  2012-02-25 12:59:00
Jeg synes at bollerne er rigtig gode, Jeg lod dem stå halvanden time og hæve. Der blev til 10 mere, Kan anbefales;)

Camilla(-:  -  2012-02-12 12:54:13
Bolllerne er meget Gode.. Men der bliver ihvertfald ikke 40 boller, der bliver max 25. de smager Fantastisk!

Laura  -  2012-01-05 19:06:01
Rigtig gode har aldrig smagt nogle bedrer. Den har en god smag af sukker. I skal have ros for jer der lavet opskriften.

Camille og Ida  -  2012-01-03 16:29:19
lidt mere salt og lidt mindere sukker så ville de smage lidt bedre men ellers er de rigtig gode hilsen Ida og Camille.P.S de smager super rigtig meget godt :-)

Camille og Ida  -  2012-01-03 15:19:21
rigtig gode boller men lidt svære og lave. knus fra Camille og Ida

Camille og Ida  -  2012-01-03 15:16:19
bollerne er lige som pandekagedej og lige meget hvor meget mere mel vi komme i er det stadig lige som pandekagedej. vi hældte rigtig meget mere mel i og det er stadig svætr at ælde, men i skal også have et lille klap på skulderen det endelige resultat smagte rigtig godt. og det har også været sjovt at lave bollerne sammen. knus Camille og Ida :-)

  -  2011-12-23 15:06:03
Rigtig lækre og velsmagende boller. Dog er de måske ik så luftige, og får dem til at blive rigtig tunge. Jeg tror jeg prøver med at putte lidt olie i ogs. :) Det er de bedste boller jeg har lavet og smagt. Kan VARMT anbefales :-)

steven brøndel   -  2011-11-24 21:23:56
disse boller er de bedste !! har lige lavet dem er til aften (24-11-2011), men der bliver altså ikke 40 boller, hvis de skal være "normal" størrelse, for så bliver der ca. 21 stk. De er simpelthen verdens klasse :) " i hvert fald dem jeg lavede" :D

stinne  -  2011-11-01 16:55:27
bare super gode vi elsker dem alle sammen. blev stolt af mig selv da jeg smagte dem for jeg plejer ikke at kunne bage men dem her super 10 her fra :)

Anna  -  2011-09-19 16:43:41
Jeg prøvede at følge opskriften som den stod ovenfor... Bollerne blev ikke ret store, så jeg vil anbefale at man laver 20 boller ud af det, fremfor 40, som opskriften anviser... Ellers gode boller

Janni  -  2011-09-17 16:41:22
har brugt denne opskrift mange gange og den kan varmt anbefales

Maria  -  2011-08-28 11:02:37
Jeg tilføjede ca. 1/2 dl olie og lidt ekstra mel. Syntes dejen var alt for klistret og uhandy at arbejde med. Resultatet blev dog nogle gode lækre og luftige boller, dog en smule for søde ..

louise  -  2011-08-16 17:05:30
jeg byttede hvedemelet ud med med rugmel og speltmel droppede 50 g sukke og 1 tsk, salt( kunne læse at det var der mange der hvade gjort) de blev super god efter første forsøg

anna  -  2011-08-07 11:41:05
meget mere mel!! Mine var så klistrede at jeg ikke rigtig kunne forme dem og havde brugt omkring 100 gram mere mel end der stod i opskriften.. :-( Men de hæver godt i ovnen, men tror de skal have lidt mere end de otte min.

  -  2011-07-29 19:04:30
super gode boller, men der skal bruges noget mere mel end hvad der står i opskriften. laver ngoen gode store boller, så jeg får så kun 32 ud af det, men de er perfekte, og alle dem der har smagt dem her er vilde med dem. kan helt klart anbefales.. mums mums. :)

Josephine  -  2011-06-22 15:39:51
FANTASTISKE BOLLER, men jeg kom kun 60 gram sukker i, og det var rigeligt! Derudover kom jeg ca ½ dl olie i. Det blev de letteste, luftigste boller, jeg nogensinde har bagt! ET LILLE TIP: Pas på ikke at bage dem for meget, mine boller blev større end i opskriften, men fik stadig kun 8 minutter. De skal bare være gyldne! - OG, så er det en god ide at lade dejen være ret klæg, den skal næsten være irriterende, så bliver de bare rigtig gode. Tak for opskriften!

maja  -  2011-06-20 10:17:03
den er ring, meget dårlig da jeg havde puttet alt melen i og den stadig var flydne dejen der skulle meget mere mel i end det og så da den endelig var noget linene dej til at ølde så var den for hård virkelig ring opskrift anbefales ikke

sanne  -  2011-06-09 16:45:54
lækre boller, men de hævede slet ikke så meget som forventet så det blev 40 fine små boller :)

Kastrup  -  2011-05-18 23:11:02
Fantastiske boller, kan varmt anbefales.

Camilla  -  2011-04-14 18:24:02
Jeg puttede 100g sukker i og 1tsk salt. Jeg lavede mine boller til chokolade boller, brugte 100g mørk chokolade.

Signe og kathrine  -  2011-03-31 15:13:07
De er meget nemmme og lave og smager godt. men de er meget usunde. det er også en god opskrift at arbejde vider med men de smager godt som sagt........ <3

Mogens.J  -  2011-03-28 18:40:55
Synes de er meget nemme at lave og smager godt et 8 tal her fra

:-)  -  2011-02-27 16:12:37
hej alle sammen jeg har bollerne i oven nu. håber de kommer til at smage godt. men de hævede ikke godt og dejen var meget klistret

henriette  -  2011-02-24 13:09:44
kan ikke anbefaldes .. meget tunge i det .. og hæver ikke særlig meget

cool-smuk   -  2011-02-06 09:29:00
det er mega gode

cecilie  -  2010-12-28 11:30:22
lovely nemme og smager dejligt

Steffen89  -  2010-12-08 15:55:15
Super gode boller. Læste en masser af kommentarene, så jeg ændrede også lidt på opskriften. Brugte de 850g mel + 200g havregryn og mindre sukker. Og de er blevet helt vildt gode. Havregrynet gjorde dem mere sprøde, hvilket jeg elsker. Så nu sidder og nyder bollerne med en god kop kaffe. Tak for opskriften.

Lone Agelund, Horsens  -  2010-11-15 16:58:03
Synes de er supergode, men dog lidt tørre...? Man kan eventluelt blande med 100 g. rosiner eller chokolade i. Spar på melet, de ender bare med at blive tørre... Det kan godt være, at det er besværligt med en våd dej, men tilgengæld bliver resultatet meget bedre! :) Man kan også pynte med glasur og slik, hvis man skal lave boller til en børnefødselsdag! Mine unger var vilde med det! Hvis man bare skal have en lille haps, er det lækkert at lune dem i ovnen (eller microbølgeovnen) og putte smør (som smelter) ovenpå... Mmmmm.... Bollerne fungerer supergodt som en lille lækker "haps", når man er lidt lækkersulten, uden at det bliver for usundt :) Anbefaler bollerne til andre, dog med lidt justeringer.

fra mig:)  -  2010-11-01 16:54:07
de er super lækre, de har lige den rigtige smag!:)..

maize  -  2010-10-22 12:02:42
nu er bollerne bagt, men jeg brugte 99% fulkorns mel, og brugte opstriften for 20 boller, der blev dog kun 13, men det er nok fuldkornets skyld.bollerne blev ikke ret store, men fine til tapas anretning eller sådan noget :) jeg følger nok opskriften og tipsene om mere salt og mindre sukker istedet næste gang

  -  2010-09-13 19:07:54
Lyder god glæder mig til at smage den

MG  -  2010-09-09 17:27:38
Rigtig gode boller, smager dog meget af sukker, så 50g i stedet for 150. Vi fik 22 KÆMPE boller, så tror at 40 er et passende antal.

Alberts Mor  -  2010-09-01 12:29:28
Det blev lækre boller. Nem opskrift. Tilføjede dog 0,5 dl olie.

louise ø. k.  -  2010-08-20 12:17:23
elendi opskrift, mel målet er SLET ikke nok, der skal næsten et ½kg mere i end vist der smt de skal bages i lægere tid.... sidste gang jeg bager denne, så er denne opskrift meget bedre: http://www.dk-kogebogen.dk/opskrifter/visopskrift.php?id=20985

sofie mol  -  2010-08-17 20:19:59
jeg elsker at bage og den her er en meget simpel måde men den er go... man kan tilsætte rosiner hvis man deler dejen i 2 M.V.H

Annette  -  2010-08-02 20:24:46
En meget let bolle, hvilket er dejligt. Dog smager de for meget af sukker efter vores smag. Jeg skulle bruge ekstra mel (en del), og de virkede stadig meget "våde". Da de havde stået til hævning, lignede de faktisk flade burgerboller, men det ændrede sig heldigvis, da de kom i ovnen.

Rie  -  2010-07-08 12:20:37
Uhm!!! super goé boller :0)

ThereseRubin  -  2010-07-05 12:45:05
Her lavede jeg 19 boller, og de er blevet kæmpe store.. så tror det passer fint hvis man laver 30-35 boller..

lene  -  2010-06-30 13:36:46
super gode boller men syntes de bliver lidt små hvis der skal blive 40

Sørby  -  2010-05-13 18:13:33
rigtige godt boller... kan godt smage den mængde sukker, så det må jeg huske til næste gang... rigtig gode sammen med varm kakao... =)

Plet  -  2010-04-19 15:13:40
hvor mange boller brugte du til den kagemand?

Plet  -  2010-04-19 15:10:52
Der er ikke ret meget og sige om disse boller andet end = nem opskrift, nem dej at arbejde med, super gode i det hele taget. så 10 eller mere fra mig hvis det fandtes. desuden bliver det nogle billige boller i betragning af hvad der skal bruges.

  -  2010-03-24 19:39:26
hmm lækre boller dejlig søde også god dej til bollekagemand.. smiler.. har bagt de første 120 boller.. for 3 uger siden.. :o) og skal bage igen i morgen.. :o)

  -  2010-03-20 15:29:31
fine fine boller, puttede dog en 1/2 tsk vaniliesukker i, og lidt mere mel. mums

  -  2010-03-20 14:52:19
fine fine boller, puttede dog en 1/2 tsk vaniliesukker i, og lidt mere mel. mums

Cille.   -  2010-02-23 13:35:41
Gode boller, vi elsker dem til en kop varm kakao.

claus  -  2010-02-16 17:08:32
min søn har godkendt dem også mig selv er ok

lotte  -  2010-02-03 13:29:10
40 stk???? jeg får MAX 20!!! men ja de ser super gode mindre sukker mere salt. også er de nemme at lave, næm opskrift!! du år et stort 5 tal af mig;)

koen  -  2010-01-24 13:36:04
smager genial og er nem at lave

Rasmus Ørsted Jensen  -  2010-01-23 12:39:22
Dejlig opskrift, selv jeg kunne finde ud af det, fik ca 26 boller ud af det, og de smagte himmelsk, mine 2 piger og jeg blev nød til at invitere gæster, så de kunne se vores kunstværk:o) vi skal måske øve os på formen af dem:o) Tusind tak for en rigtig god opskrift.

  -  2009-11-29 19:48:27
smager rigtig godt, men det smager anderledes når der ikke er mælk og magerinne. men virkelig gode.

Kokkeeleven   -  2009-11-24 05:04:18
rigtig nem opskrift og lige til at huske i hovedet... jeg bytterhalvdelen af vandet ud med mælk, og jeg kommer kun halvdelen af sukkeret i... Jeg har bagt rigtig mange brød og boller i min tid som kokkeelev, men jeg kan på ingen mulig måde få 40 acceptable boller ud af den dej... højst 30 hvis de skal ha en ordentlig størrelse... men de er rigtig lækre topkarakter herfra :D

casper  -  2009-11-17 03:32:06
øv øv øv har lige lavet dobbelt potion (selvom man ifølge opskriften kun skulle bruge 1.7 kg.) brugte jeg ca 1950g (resten jeg havde men dejen var stadig for våd prøvede også at smide de ca 100g durums mel jeg havde i stadig alt for våd til at ælte, prøvede så med de havregryn jeg havde stadig for våd. så har lige måtte smide dejen ud da jeg ikke kan bruge den til noget ærgeligt målene her ikke passer. så til jer andre HAV MERE END RIGELIGT MED MEL. undskyld hvis denne kommentar lyder lidt negativ, havde bare set frem til boller og hader at smide madvare ud

Sukkersøde sofie  -  2009-11-03 11:48:16
HEH! Jeg kom lidt vaniliesukker i (er en lille sukkergris) og de blev meget gode(PS puttede ikke så meget sukker i men meget salt) prøv det! PPS lavede dem til fastalavns boller :-) med lidt glasur på toppen -.-o.o

Trine og Cecilie  -  2009-10-27 14:36:13
de er super og smager meget godt. måske mindre sukker men de ellers gode vi lavede dem også med grovmel de var gode ;) de er gode at lave selv om vi kun er 13 år de er meget nemme

sejesabrina  -  2009-10-21 15:32:32
feeeed opskift. (: men forstår ikke, at i skriver der er til 40 boller, de bliver jo VOLD små. :p

Søren  -  2009-10-17 14:13:49
Skønt at finde en opskrift, hvor der ikke skal masser af fedende margarine i. jeg brugte en del mere mel end angivet og tilsidst smed jeg nogen kerner i, som bare gjorde bollerne endnu bedre. Rigtig fin opskrift. Tak for den!!

Maria  -  2009-08-31 15:56:00
Jeg har puttet en stor revet gulerod i dejen o den står nu til hævning, så er spændt på resultatet.

michella  -  2009-08-23 15:13:03
disse 40 boller er bare de lækreste boller jeg nogensinde har lavet. de er også dejlig friske dagen efter.. nam nam alle der har smagt dem elsker dem . tak fpr en super opskrift

Rikke  -  2009-08-21 12:02:39
jeg kommer kardemomme i bollerne, det bliver super lækket... de er meget poplære til vores fødselsdags fester

marie louise  -  2009-08-10 17:13:38
jeg ville lige lave noget til madpakken så puttede lige wn pakke skinke i det kan jeg godt anbefalde

Anne  -  2009-08-04 20:27:59
Gode boller. Jeg puttede dog kun 30g sukker i + mere salt. Desuden kun 500g hvedemel, hvorefter jeg puttede grahamsmel og havregryn i for resten. Synes ikke dejen hæver så meget. Men super gode boller;-)

Arnold ;D  -  2009-08-02 18:12:01
.hvor lang tid tager det ca. at lave sådan en portion boller der ? (;

  -  2009-07-22 00:04:20
Jeg vil sige at man max får 20 stk ud af dejen... Og glæder mig til at smage dem :b

henriette  -  2009-07-18 13:57:23
neme at lave og de smagte kanon godt jeg syntes at det er dejlig vis man lige har glemt opskriften at man lige kan tage den her opskrift gode boller

SimoneRysse  -  2009-07-09 11:02:36
Rigtig god opskrift, de smager rigtig godt :) Men antallet af boller synes jeg ikke passer helt, jeg får ihvertfald ikke 40 ud af det.

stump  -  2009-07-07 13:12:25
de smager utroligt godt sidder og spiser en nu! dem skal du prøve at lave!

Fie Pedersen  -  2009-06-27 16:31:43
er fuldt ud tilfreds med denne opskrift, dejlige luftige boller og franskbrød. Bollerne var også et stort hit i min drengs børnehave...

Bageren  -  2009-06-09 15:27:47
Det er nogle utrolig gode boller :) Man kan eventuelt tilsætte et par håndfulde solsikke- eller græskarkerner til dejen, men pas på med ikke at komme for mange i, da bollerne så hurtigt kan blive lidt tørre. Hvis man bager 40 boller ud af en portion bliver bollerne MEGET små, så man kan nøjes med omkring 25 stk.

morten e  -  2009-04-17 23:29:34
Til Mia den 20/12 06 skrev du at du ville lave bollerne med chokolade, og at du ville skrive hvordan de blev. Det er nu 2,5 år siden og du har ikke skrevet tilbage. hvis du har bagt dem og de blev gode så skriv lige tilbage. jeg ville nemlig også gerne bage dem med chokolade, men jeg tør ikke rigtig hvis de ikke blev gode. der er jo ingen der ved om du har det godt eller om du har siddet på wc lige siden. mvh morten e

zelia skinner  -  2009-03-21 09:41:35
jeg syntes at bollerne blev rigtig gode og hugeligegnede på en måde!!!fra fem til ti ville jeg give dem ni!!!

allan  -  2009-02-27 12:30:30
ja de er vældige gode og hele svigerfamillien ku li dem.er i gang med og bage dem for anden gang til en i familien hehe prøver og spare på sukkeret og smide lidt rosiner i mums

Line:D  -  2009-02-23 21:27:02
smager super godt er også sunde...:)

Kamilla  -  2009-02-13 11:02:54
Hej med jer :) Jeg syntes at bollerne blev rigtig pæne, men de så godt nok mere lækre ud, end hvad de virkelig var!! - lad være med at tage 150 gr. sukker i! Tag istedet 50 gr. i. Jeg fulgte opskriften, og har nu boller som smager af sukkerknald. Seriøst, pas på med sukkeret! Ellers tror jeg de havde været rigtig gode.

Signe  -  2009-01-25 19:13:58
Hvordan kan i få så mange boller?! jeg fik 13 i en fornuftig bollestørrelse... Men de er vildt gode og dejlig nemme at lave. Laver dem helt sikkert igen. jeg brugte ½ hvedemel og ½ grov hvedemel. Det mætter lidt mere og de er stadig luftige :D

dorthe  -  2009-01-03 11:53:37
super gode boller... bager dem tit... de kan med fordel godt efterhæve et lille kvarter på pladen inden de bages... gør dem mere luftige :-)

Chelle  -  2009-01-01 13:05:49
Gode boller, men er enig med flertallet om at der skal mere mel, salt i og mindre sukker. Jeg pensler gerne mine boller med kaffe da dette giver bollerne en flot farve. Kaffen kan ikke smages. (Skal for første gang prøve med instant coffee, da vores kaffemaskine er røget sig en tur. Det er jeg spændt på) Derud over er det nogle super lækkre boller. Hvorfor gøre det mere besværligt for sig selv når der er en nem opskrift her der smager lige så godt som de lange og mere indviklede opskrifter?!

..  -  2008-11-29 16:44:39
Prøv evt. at putte en knivsspids kardemomme i dejen.

Nisse  -  2008-11-23 07:47:26
Bollerne er rigtig gode der skal bare ikke så megt sukker i og mere salt så er de perfekte... de smager rigtig godt PRØV DEM.

skovdal  -  2008-11-21 13:57:43
Nu har jeg bagt dem for anden gang og de er bare lækre. Men man skal bruge mere mel end der står. Jeg har brugt ca. 200 g mere end i opskriften.

Edi begovic  -  2008-10-21 11:08:35
de smager Godt. :)

Anna  -  2008-10-15 10:45:48
De er super lækre V.H anna larsen

Susanne  -  2008-10-06 22:12:17
jeg var godt nok ikke stolt af resultatet, iforhold til dette billede og jeres andres kommentare. jeg gjorde intet forkert, men jeg synes de smagte lidt underlige. der blev kun 16, IKKE 40 .. men de var okay, men jeg vælger nok nogle andre næste gang(;

Carina  -  2008-10-05 19:01:08
hej .. jeg tænkte på, nogle der har puttet mælk i bollerne istedet for vand? jeg synes det lyder mere lækkert .... men nogle der har prøvet? oh hvad er bedst, med mælk eller vand i?

Line  -  2008-10-05 18:57:02
Hej. jeg skal bage de her boller til min søsters fødselsdag, hvor familien kommer. tænkte på .. nogle siger der skal mindre sukker i? hvor meget så cirka? & hva synes i ellers om dem. jeg synes de ser vildt lækre ud!

Ea  -  2008-09-21 16:06:25
Sikke en dejlig opskrift.. Mine forældre beundrede mig helt for så gode boller jeg kunne bage.. :p Det er en opskrift som jeg vil bruge... Jeg giver et stor stor 10 tal fra mig ;D

Per  -  2008-08-13 20:46:02
Jeg skulle også bruge omkring 1200 g. mel, og jeg mener også at 30 boller passer bedre.

Tamsen  -  2008-07-03 16:45:23
Super gode boller. Har dog brugt 120 g. rørsukker istedenfor og de var super gode

I+S  -  2008-06-21 11:21:46
de lyder som om de er næmme at lave.. og det er jo godt, men vi skal bruge dejen til at lave mini pizzaér med, så vi g´læder os til at spise dem :-P :-p

funny  -  2008-06-11 10:14:48
skal man slet ikke bruge margarine eller olie?

Nick  -  2008-06-02 19:18:38
meget gode, den opskrift vil jeg bruge fremover:-)

smukke taya  -  2008-05-06 10:47:17
Nam Nam Nam så lækkre at man kommer til at grine..... Jeg siger bare tob karakter og en smilende mund.... En lille smulle mindre sukker men....Lækkre

Sara  -  2008-04-30 18:14:12
Rigtig gode boller ! :D De er super at spise, lige når de er kommet ud af ovnen :p . RIGTIG gode ! Men der kommer nu nærmere 30 end 40, hvis ikke du vil have bollerne på størelse med en lille blomme. Jeg lavede noget mere end halv otion, og fik 16 store boller :D Men de er super :b

anna - 2008-04-24 14:09:01  -  2008-04-24 14:09:25
De smager skønt... Smager de godt med rosiner og hvor mange skal man putte i.

Jesper  -  2008-03-23 19:24:36
Super gode boller, specielt fordi min søn der er mælkealergier også kan få dem. Stor ros til hjemmesiden også...

linda  -  2008-03-09 12:53:06
der skulle mere mel i men nogle store velsmagende boller og pølsehorn... kan varmt anbefale denne opskrift

Kimse  -  2008-02-25 14:13:45
Smid ca 150 gram grahamsmel, og "nøjes" med ca 100 gram sukker. Har bagt dem 2 gange nu, virkelig gode boller. Totalt set skal der ekstra mel i, ellers er dejen for klistret.

  -  2008-02-25 01:03:09
Det er simpelthen verdens bedste boller....har lige bagt dem og sidder nu og gumler løs. Ikke bare er de nemme og hurtige at lave, men for en gangs skyld bliver der det antal som opskiften siger, de er dejlige luftige og så syntes jeg ikke jeg stod tilbage med det store svineri bagefter (måske bare mig i køkkenet *GG*) Kan varmt anbefales

Britta  -  2008-02-18 00:45:16
Jeg troede det var glutenfrie opskrifter jeg var inde på!

Michelle  -  2008-02-02 16:13:05
Dejlige boller, som smager godt og meget nemme at lave. jeg brugte dog en del mere mel - og de smagte stadig fint, jeg har heller ikke penslet dem. Tilsætter man 200 g. groft hakket mørk chokolade når man har puttet æg, sukker og salt i, smager det også skønt. - Alt i alt, en rigtig god opskrift på boller!

christina  -  2008-01-31 15:19:42
super boller, jeg har nu bagt dem nogle gange, og prøvet med lidt mindre sukker og byttet noget af melet ud med havergryn...lækkert!!

heidi  -  2007-10-28 12:45:25
en god opskrift..... de smager rigtig godt..

gogge87  -  2007-09-08 21:49:23
super dejlige boller... de kan ikk blive bedre...:)

Verdish  -  2007-08-14 19:21:48
Er enig med tidligere skrivere, det er dejligt med nogle simple boller.

malene  -  2007-07-05 18:36:40
hej. de er utrolig gode. dejlige luftige boller får man hvis man følger opskriften.

fra sofie  -  2007-04-30 18:14:58
god opskrift! jeg puttet mindre sukker i 30g og dobbel så meget salt. efter jeg havde formet bollerne kom jeg en frikkedelle i midten og sat dem til hævning. de blev super gode og er gode til at havde med på madpakken og de er let at fryse ned

  -  2007-04-03 13:31:06
de blev bestemt ikke store, lod dem stå meget længe og de hævede næsten ikke, fik meget meget små "børne" boller ud af det

Marie  -  2007-03-14 12:22:48
Jeg brugte ca 1200g mel, derudover brugte jeg kun 50g sukker, og 1 spsk salt. Jeg fulgte rådet om at komme lidt vand ind i ovnen, hvilket jeg gjorde med i et lille ildfastfad. og de blev helt fantastiske

Susanne  -  2007-02-18 09:21:52
Hej, Den her opskrift er bare super! Jeg lavede 2 portioner og skiftede 2 deciliter ud med kærnemælk og yoghurt naturel - og tilføjede lidt olie, det kan varmt anbefales, som andre også har nævnt kan man sagtens putte en smule mere salt i og spare lidt på sukkeret

Bjarne M  -  2007-01-24 09:37:49
Efter en dejlig aften i bageriet på EUC Nordvest fik vi følgende regler af bageren 1. vand (36Grader), gær sukker 2. det halve mel 3. Fedt, æg,oliel, marg salt 4. resten af melet 5. ælt glat...Når du har sat bollerne i ovnen, anbefalede han en halv korp vand ind i ovnen...prøv det ..Held og Lylle fra mig.

mia  -  2006-12-20 12:01:00
Hej.. Jeg vil sige det er nogle meget gode boller. Jeg vil prøve at lave dem med chokolade, også skal jeg nok skrive hvordan de bliver!!!!!!

nit  -  2006-12-16 14:02:12
tilføjede ca. 1/2 dl olie, da gørbrød, 9 ud af 10 gange bliver mere luftigt , hvis man bruger en smule olie..

Jonas  -  0000-00-00 00:00:00
Fine boller som var nemme at lave for en madklovn som mig. Faktisk blev jeg en anelse stolt da jeg så og smagte det færdige resultat :-)

Karina og Christina  -  0000-00-00 00:00:00
Vi synes de smager kanon godt og det er godt der er et sted hvor man kan finde en simpel opskrift når man ikke lige kan huske det.. Vi elsker dem, har aldrig smagt og set mere simple boller.. Vi elsker boller, det er det bedste vi længe har smagt.. kys her fra

Nina  -  0000-00-00 00:00:00
Smager godt, men måske lidt mindre sukker i og lidt mere salt ville være godt