Verdens bedste chokoladekage

Verdens bedste chokoladekage, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
stk. 2 stk.
Kager i formRet : Kager i form - Bradepandekage

Hovedingrediens : Diverse produkter - Kakao

Ukendt oprindelseslandIndsendt af : Torben

Indsendt :      Red :
Verdens bedste chokoladekage, billede 4 Verdens bedste chokoladekage, billede 1 Verdens bedste chokoladekage, billede 2 Verdens bedste chokoladekage, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
150 gram Margarine 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
3 Æg M/L, hele 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
550 gram Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 85 gram
400 gram Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

1.5 tsk. Natron 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
1.5 tsk. Bagepulver 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
1.5 tsk. Vaniljesukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
4 dl. Kærnemælk 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
4.5 spsk. Kakao 1 tsk. 2 gram
1 spsk. 6 gram
1 dl. 45 gram
   
Opskrift:
Bland margarine og sukker sammen i en skål. Tilsæt æg, natron, bagepulver, vaniliesukker, halvdelen af melet og kærnemælken. Der røres godt rundt. Tilsæt herefter resten af melet mens der røres rundt. (Det kan være en ide at tilpasse mængden af mel, da mindre mel vil gøre kagen mere fugtig/fedtet - alt efter hvordan man bedst kan lide denne type kager) kakao tilsættes til sidst.

Dejen hældes op i et par bageforme eller en bradepande og bages i ovnen ved 180 grader C. alm. ovn i ca. 40 min. (alt efter hvilken form man benytter).

Kagen er færdig når man kan stikke en kniv i den uden at der sidder dej på kniven bagefter.

Tips:

Kagen smager af mest når den er kold, men kan også spises lun til f.eks. is.





karakterer:
Opskriften er vist 146037 gange,
og udskrevet 2321 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.9    (3304 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 22084 (5258 kcal)
KJ pr. stk. 11042 (2629 kcal)
Vægt ialt 1758 gram
Vægt pr. stk. 879 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 1256 KJ (299 kcal)
Protein 4.8 gram
Fedt 8.8 gram
Kulhydrat 50.5 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2022-01-09 15:17:14
God og blød konsistens på kagen. Men desværre en meget kedelig og flad smag, forhold til den jeg ellers plejer at lave. Ville heller ikke kalde det for en chokoladekage, men en kakaokage.

  -   2021-05-06 22:06:40
Prøv at tilføje m og m eller smartis i dejen. en halv pose i dejen og den anden halvdel på toppen. efter der er blevet lagt et lag glasur hen over.

  -   2021-03-11 17:59:48
Prøv at skifte halvdelen af kærnemælk ud med meget stærk kaffe, det forøger smagen af chokolade. Kom kun æggeblommerne i og vend til sidst de stive æggevider i - det giver en mere luftig kage. Der kan godt skæres lidt ned på sukkeret, uden af det ændre smagen.

  -   2013-01-05 14:56:39
Det er bare den bedste chokoladekage ever!!!..............

  -   2012-12-02 21:20:54
Ja, jeg maa jo sige at den virkelig er vaeldig god - og det er ikke overdrevet at den maa hoere til verdens bedste. Men det er nu saadan at jeg ikke kan lave noget helt noejagtigt efter en opskrift - jeg maa altid lige aendre paa et eller andet! I denne opskrift har jeg skaaret rigeligt ned paa sukkeret med mindst 200 g (jeg bryder mig ikke om noget som er for soedt). Og saa har jeg tilsat lidt kaffesmag (1-2 spsk god pulverkaffe med en smule vand) - det fremhaever chokoladesmagen saa dejligt. Jeg tilsatte ogsaa lidt chokolade hakket i smaa stykker. Og alle er helt vilde med den. Den er bare rigtig vanvittig god. Og super nem at lave. PS - alle opskrifter med kaernemaelk bliver som regel rigtig gode - kaernemaelken giver saadan en god haevning.

  -   2011-10-11 19:38:44
Det er bare en helt suveræn chokoladekage! Så dens navn er ikke helt ved siden af;-) Har haft den med ved forskellige lejligheder og ALLE er vilde med den! Kanon opskrift, tak!

  -   2011-05-08 11:31:44
Hvad er der brugt til jeres glasur?

  -   2011-03-03 14:06:36
Ummh den dufter i hvertfald rigtigt godt, da den ligenu står i ovnen :D & som et + er den rigtig nem at lave. :D

  -   2011-01-24 15:48:17
Det er helt bestemt verdens bedste. Den bliver endnu bedre med hvid glasur på!

  -   2010-12-01 19:48:12
Har bagt den før, hvor den smagte fantastisk, og nu er den i ovnen igen.(:

  -   2010-04-04 14:49:20
SUPER DEJLIG CHOKO-KAGE!!!!! Den lever op til sit navn om at være verdens bedste :-) Jeg brugte letmælk istedet for kærnemælk, og det blev vellykket. prøv også at komme lidt 70% hakket chokolade i dejen - ren nydelse :-)

  -   2010-03-06 14:22:18
...Er det et must at der er kærnemælk i? - jeg er ikke allergisk eler noget men jeg ejer, og har aldrig ejet en kærnemælk!?!

  -   2010-02-09 20:15:57
ser god ud, bager den til engelsk på torsdag. så nu har den bare at leve op til forventningerne! :-)

  -   2010-02-03 09:01:43
idag er det snefri og vi glæder os helt vildt til at skulle bage den her kage til når mor og far kommer hjem!! :-D

  -   2009-04-28 16:30:56
Den smager vildt godt!

  -   2008-10-29 14:03:10
jaa, det er verdens bedste kage:-)