Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice















































Börek 02

Börek 02, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 2 Portioner

HovedretterRet : Hovedretter - Farsret - Farsretter

Hovedingrediens : Oksekød - Hakket oksekød

Oprindelsesland : Tyrkiet

TyrkietIndsendt af : ARZU

Indsendt :



Ingredienser:
 Dej:
1 æg
1 spsk.olie
1 tsk.salt
1 dl.lunkent vand
4 dl.hvedemel
 
 Pensling:
1 pisket æggeblomme
 
 Fyld:
200 g.hakket oksekød
1 løg
100 g.ærter/gulerødder
25 g.margarine
 salt
 peber
 chili
 
Opskrift:
DEJEN:
1. pisk æg, olie, salt og vand sammen. 2. tilsæt hvedemelet lidt ad gangen. 3. ælt dejen, til den er smidig og ikke klistrer mere. 4. lad dejen hvile køligt i 20 min. 5. lav fyldet mens dejen hviler.

FYLD:
1. pil løget og skær det i tern. 2. brun margarinen og svits løget heri. 3. tilsæt det smuldrede kød og svits det under omrøring til det har skiftet farve. 4. tilsæt ærter og gulerødder samt krydderier. 5. lad fyldet småstege i 5 min. 6. dejen rulles til en pølse, som deles i 12 stykker. 7. hvert stk. formes til en kugle, som rulles ud til en cirkel med en kagerulle på et meldrysset bord. 8. fyldet lægges på cirklen og kanten pensles med æg. 9. cirklen foldes sammen til en halvcirkel og kanten trykkes med en gaffel. 10. sæt den på en bageplade me bagepapir og pensl med æg. 11. bag dejpuderne midt i ovnen ved 225 i 15 min. afkøl på bagerist.


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
4.4    (19 stemmer)

Opskriften er vist 27119 gange,
og udskrevet 377 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

Ukendt  -  2012-04-02 14:18:03
Er dejen god? Kan i ik sæt billeder til og sæt en opskrift bōrek med ost og spinat? Tak

nura  -  2010-09-09 16:57:13
hvordan laver men borek med spinat kan i ikke lave en opskrift med spinat

Kommende Konkurent  -  2008-08-02 22:37:14
Denne form for börek skal spises mens den er varmt. Hvis man kan lave den efter de ældste tyrkiske traditioner bliver det super.

sandra  -  2007-11-19 14:53:24
smager ikke godt tør, og har en ret underlig smag ville anbefalde en normal bolle dej i stedet for

alima  -  2007-09-29 09:30:25
god beskrivelse.... håber den bliver god