Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice















































Baconkylling

Baconkylling, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
HovedretterRet : Hovedretter - GrydeSteg - GrydeStege

Hovedingrediens : Kylling - Kylling hel

Ukendt oprindelseslandIndsendt af : Olaf

Indsendt :


Baconkylling, billede 4 Baconkylling, billede 1 Baconkylling, billede 2 Baconkylling, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
1 Kylling hel 1 hel kylling vejer ca. 1200 gram og heraf er ca. 45% ben
200 gram Løg 1 almindeligt løg vejer ca. 150 gram pillet vægt
1 fed Hvidløg Et almindeligt fed hvidløg vejer ca. 4 gram.
75 gram Bacon i skiver 1 skive bacon vejer ca. 15 gram.
5 dl. Hønsebouillon 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
3 tsk. Paprika, edelsuss
   
  Sauce:
2 spsk. Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

1 dl. Piskefløde 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
   
  Tilbehør:
7 dl. Vand 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
4 dl. Ris 1 dl. ris vejer ca. 80 gram.

80 gram ukogte ris giver ca 160 gram kogte
1 tsk. Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
   
Opskrift:
Løget hakkes, hvidløget knuses i en hvidløgspresser. Baconen skæres i små tern. Løg og bacon svitses på en pande til løgstykkerne er blevet klare og let brune.

Kyllingen parteres og stykkerne brunes i en stegegryde. Derefter skrues ned for varmen. Løg/bacon blandingen, salt, peber, paprika og bouillon hældes over kyllingen. Kyllingen simrer ½ time.

Så vendes kyllingestykkerne og simrer videre i yderligere 15 minutter.

Kyllingestykkerne tages op og saucen står stille nogle minutter så fedtet samler sig på overfladen. Mel drysses over i et tyndt lag, vent til melet er opsuget i fedtet, kog så saucen op, tilsæt fløde og smag til.

Serveres m. basmatiris


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
4.3    (23 stemmer)

Opskriften er vist 64164 gange,
og udskrevet 1548 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Energi:
KJ total 12943 (3081 kcal)
KJ pr. Pers. 3235 (770 kcal)
Vægt ialt 3121 gram
Vægt pr. Pers. 780 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 414 KJ (98 kcal)
Protein 5.4 gram
Fedt 4.4 gram
Kulhydrat 9.5 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

proppen  -  2014-01-07 15:49:35
skøn og hurtig at lave.man må gerne være gavmild med bacon løg og simre tid.