Boller i karry (Fedtfattig)

Boller i karry (Fedtfattig), Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
HovedretterRet : Hovedretter - Farsret - Farsretter

Hovedingrediens : Svinekød - Diverse skinke

Fedtfattig opskrift

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red:

Boller i karry (Fedtfattig), billede 4 Boller i karry (Fedtfattig), billede 1 Boller i karry (Fedtfattig), billede 2 Boller i karry (Fedtfattig), billede 3
Fotograf: Jytte  

Ingredienser:
  Kødboller
500 gram Svinekød, hakket ca. 6% fedt
100 gram Havregryn, finvalsede 1 tsk. 1.5 gram
1 spsk. 5 gram
1 dl. 30 gram
1 spsk. Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

1 Æg M/L, hele 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
200 gram Løg 1 almindeligt løg vejer ca. 150 gram pillet vægt
Vand 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
   
  Sauce
1 tsk. Olie solsikke/vindruekerne 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram

Karry, stærk
5 dl. Vand 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
1 dl. Skummetmælk 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
1 spsk. Maizena majsstivelse 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
   
  Tilbehør:
7 dl. Vand 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
4 dl. Ris 1 dl. ris vejer ca. 80 gram.

80 gram ukogte ris giver ca 160 gram kogte
1 tsk. Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
   
Opskrift:
Kødboller:
Bland havregryn, mel og krydderier sammen i en skål. Rør væsken, hakket løg og æg i. Bland det godt. Tilsæt farsen og rør godt. Farsen skal være så fast, at den kan formes til boller.

Bring saltvandet i kog i en bred gryde. Skru ned for varmen så vandet ikke spilkoger. Dyp en dessertske i det kogende vand og form boller med skeen. Læg dem i det kogende vand. Kog kun 1 lag boller ad gangen. Kog bollerne ved svag varme ca. 5 minutter, til de føles faste. Tag dem op med en hulske og læg dem i en sigte, kog resten af bollerne.

Sauce:
Varm olien i en gryde og ”brænd” karryen af. Tilsæt vandet fra bollerne samt lidt mælk. Rør maizena op i kold vand og jævn sovsen med dette. Kog saucen igennem ca. 10 minutter. Smag den til med krydderier. Tilsæt kødbollerne.

Tips:

Server ris og broccoli til (evt. kartofler).


Beskrivelse:
Se kokkens favoritopskrift på Fedtfattige boller i karry

karakterer:
Opskriften er vist 194188 gange,
og udskrevet 8538 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3.3    (67 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 10780 (2566 kcal)
KJ pr. Pers. 2695 (641 kcal)
Vægt ialt 2516 gram
Vægt pr. Pers. 629 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 428 KJ (102 kcal)
Protein 6.4 gram
Fedt 2.2 gram
Kulhydrat 14.4 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

louise   -  2013-02-04 22:24:49
hvor mange liter vand bruger man til at koge bollerne i

Stinne  -  2011-09-11 16:55:16
Den smager rigtig godt.

Wup  -  2011-09-06 20:07:54
Nem og lækker!.. (:

Anja  -  2010-11-21 16:23:50
Super god, nem og hurtig..

  -  2010-11-19 11:06:34
Lækre kødboller! Jeg tilføjede chili,mit yndlingskrydderi,til kødbollefarsen og det sparkede lidt mere r--!!

Ida  -  2010-04-11 09:33:32
Vandet, er det ikke det vand det skal koges i? Og hvormeget karry skal deri.?

kimmaja  -  2010-02-15 17:37:13
syndes det var et nemt måltid og telbrede og smagte godt.og kan sige at der hvor der bare står vand til farsen vi brugte 2 dl og det var lige øjet.og så lavet vi bruneris det bruger vi altid så et godt og lækkert måltid. mvh kim

Ann-Sofie  -  2009-11-02 17:17:18
Okay der står to gange vand, en gang hvor der står 2,5dl og en gang hvor der står 3,5dl (2personer)? men så vidt jeg kan forstå er det mælken der skal bruges til bollerne? ville gerne prøve at lave det igen imorgen, så hvis nogen kan hjælpe mig inden der vil jeg blive glad :)

Per  -  2009-10-30 07:08:49
Væsken til kødbollerne er vand, men der står ikke hvor meget

  -  2009-10-28 12:33:58
Jeg lavede det for første gang, hvilket gik rigtig dårligt.. Jeg kan ikk se mig ud af hvad VÆSKEN er? er det både vand og mælk, i så fald er det et gang vandbad.. Mine boller var lige til at smide ud. Hvis nogen kan hjælpe ville jeg blive suverænt glad.

Charlotte  -  2009-10-01 08:39:43
Der sker ikke noget som helst ved ikke at bruge æg, jeg har en søn som er æggeallergier så jeg bruger aldrig æg i farsrettter, heller ikke æggeerstatning men gerne danskvand. Kunne forresten godt tænke mig at vide hvilken "funktion " æg har i farsretter.

Os :)  -  2008-05-29 12:11:02
Det ser ud som en god opskrift, og vi har tænkt os at lave den i vores hjemmekunstskabs-opgave, hvor vi skal lave aftensmad.

Christine  -  2008-04-30 09:39:30
Lidt utilfreds med hvad der tidligere er nævnt, nemlig at der ikke er angivet hvor mange G der skal bruges - Synes ikke saucen var særlig god! Men bollerne dog rigtig gode.

Eila  -  2008-03-17 22:22:20
prøv at svitse karryen med løg og æbler det giver en hel suveræn smag

Bodil  -  2008-02-08 21:14:49
Kanon god opskrift. Kan varmt anbefales. 1-5 stjerne får den 4½

Per  -  2007-09-10 23:33:05
Til 4 personer regner jeg gerne med ½ l. sauce, så det er deromkring jeg ville bruge af kogevandet, maizena eller hvedemel 1-2 spsk. i en melryster til at jævne saucen, husk lidt af gange og lad det koge op så saucen ikke bliver for tyk.

Anne  -  2007-08-18 18:16:34
Rigtig gode boller. Men træls der ikke er angivet f.eks. hvor meget vand, salt, karry, mælk osv. der skal i. Det var første gang jeg lavet boller i karry, og selv min datter på 3 der ikke bryder sig om kød, spiste en hel bolle. Stor fin portion, vi har nok til 1-2 middage mere.

Kaare  -  2007-08-13 13:07:35
Hvad sker der hvis man ikke bruger æg ?

annica  -  0000-00-00 00:00:00
rigtig godt med havregryn, giver mere fylde...

  -  0000-00-00 00:00:00
hvor meget vand i ingredienser?

jannie  -  0000-00-00 00:00:00
nu står der karry... men hvor meget?

maria  -  0000-00-00 00:00:00
uhhmm udsøgt smag d

Lars  -  0000-00-00 00:00:00
God opskrift :-) og flotte billeder. Det er en ligetil og ret hurtig måde at lave det få... prøv det :)