Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice















































Gode, sunde boller

Gode, sunde boller, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 24 stk.

Brød boller og kiksRet : Brød boller og kiks - Diverse boller

Hovedingrediens : Gryn / Korn - Havregryn

Ukendt oprindelseslandIndsendt af : Mariposa

Indsendt :



Ingredienser:
25 g.gær
2 dl.vand
2 dl.A-38
2 tsk.salt
1 spsk.brun farin
2 æg
2.5 dl.havregryn
2 store groftrevne æbler
3 mellemstore fintrevne gulerødder
75 g.groftrevne mandler
100 g.rosiner
1 tsk.stødt kanel
2 tsk.vanillesukker
800 g.hvedemel
 
Opskrift:
Gæren opløses i en skål i vand og A-38, der er lunet til det er fingervarmt -ca 37 grader. Salt og brun farin tilsættes og der røres til det er opløst. Æggene røres i. Tilsæt havregryn, æble, gulerod, mandler, rosiner, kanel og vanille og bland godt. Melet blandes i og dejen æltes til den er smidig og slipper skålen. (Det er muligt at der skal lidt mere mel i end opgivet.) Dejen hæver tildækket i 45 minutter. Når dejen er hævet til ca dobbelt størrelse formes den til boller, der sættes på bageplade og efterhæver tildækket i 20 minutter. Bollerne bages i en forvarmet ovn ved 200 grader (varmluftsovn 180 grader) i 20-25 minutter. Bagetiden kan variere fra ovn til ovn, men bollerne er færdige når de lyder hule når man banker dem i bunden med en finger. God fornøjelse!


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
4.7    (22 stemmer)

Opskriften er vist 28934 gange,
og udskrevet 648 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

M.kassner   -  2014-08-08 18:03:27
Super gode :)

Mette  -  2010-03-26 18:20:27
Stor success

Mette  -  2010-03-08 20:25:53
Supergode boller. Jeg bruger dog 50g gær og så hæver de stadig ikke vildt meget. Jeg bruger desuden 200g groft speltmel.

Maria  -  2009-03-09 16:19:00
Rigtige lækre boller som kan bruges til en hver lejlighed!

  -  0000-00-00 00:00:00
Jeg synes 25 g gær er helt ok, så hæver bollerne bare lidt længre, og det bliver de rigtig gode og luftige af.

Jeanette  -  0000-00-00 00:00:00
Fik også 30 boller derud af

Jeanette  -  0000-00-00 00:00:00
Rigtig gode boller, vagte stor begejstring i min ellers kagespisende familie... Næste gang vil jeg dog bruge 50g. gær i stedet for 25, det var lige lidt nok...

Fam. Kristensen  -  0000-00-00 00:00:00
Vi fik 30 boller ud af opskriften

Fam. Kristensen  -  0000-00-00 00:00:00
Rigtige lækre

Joan  -  0000-00-00 00:00:00
hvor mange boller bliver der

Lillian  -  0000-00-00 00:00:00
Jeg erstattede 200 g af melet med rugmel og kom nogle knækkede hvedekerner i og det blev bollerne bestemt ikke dårligere af! Super boller.

Mariposa  -  0000-00-00 00:00:00
Mandlerne skal selvfølgelig være hakkede, ikke revne... ;)