Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice















































Koldhævede citronboller

Koldhævede citronboller, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1 Portioner

Brød boller og kiksRet : Brød boller og kiks - Koldhævede

Hovedingrediens : Mel - Diverse mel

Ukendt oprindelseslandIndsendt :



Ingredienser:
25 g.gær
6 dl.vand
3 citroner revet skal heraf
14 dl.hvedemel
1 spsk.salt
 
Opskrift:
Rør gær, koldt vand, citronskal og mel sammen og ælt dejen godt i 10-15 minutter. Tilsæt salt og ælt dejen yderligere et par minutter. Del dejen i cirka 20 lige store dele og form dem som boller. Læg bollerne på en bageplade og kom et fugtigt viskestykke eller plastfilm med mel over. Lad bollerne hæve i køleskabet natten over.

Forvarm ovnen til 250 grader. Tag bollerne ud af køleskabet og lad dem stå i stuetemperatur i 10 minutter. Lav nogle snit i bollerne og drys lidt mel på. Sæt bollerne ind i ovnen og skru ned til 230 grader. Kom lidt vand i bunden af ovnen, for så får bollerne en flot overflade. Bag bollerne i 25-30 minutter.


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
4    (3 stemmer)

Opskriften er vist 12523 gange,
og udskrevet 205 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

en bolle-fan !  -  2007-06-21 22:29:31
meget nemt, saftige boller, skal fra 1 citron er nok efter min mening