Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner

      Mad video


      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice

      Links
















Den bedste kage med æbler

Den bedste kage med æbler, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Portion 1 Portion
Kager i formRet : Kager i form

Hovedingrediens : Frugt

ÆblerUkendt oprindelseslandIndsendt af : SHL

Indsendt :


Den bedste kage med æbler, billede 4 Den bedste kage med æbler, billede 1 Den bedste kage med æbler, billede 2 Den bedste kage med æbler, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
3 Æg 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
220 gram Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
0.5 dl. Mælk 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram

Næringsberegning på baggrund af sødmælk.
2 spsk. Kanel, stødt 1 tsk. 2.5 gram
1 spsk. 7 gram
1 dl. 50 gram
1 spsk. Vanillesukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
2 tsk. Bagepulver 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
   
100 gram Mørk chokolade 44% Den almindelige mørke kogechokolade med 44 % kakao.
Fedt ca. 30%

Hakket chokolade vejer ca.
1 tsk. 3 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
125 gram Rosiner 1 tsk. vejer 2.5 gram
1 spsk. vejer 7.5 gram
1 dl. rosiner vejer ca. 50 gram
200 gram Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

   
1000 gram Æbler, syrlige 1 mellemstort æble vejer ca. 80 g. skrællet vægt

1 dl. revet æble vejer ca. 70 gram.
   


Opskrift:

Hak chokoladen groft.

Pisk æg, sukker, mælk, kanel, vanillesukker og bagepulver. Tilsæt den hakkede chokolade, rosiner og mel. Rør dejen sammen.

Skræl eventuelt æblerne, fjern kærnehuset. Skær æblerne i tynde både Bland æblebådene i dejen og rør det hele godt sammen.

Smør en stor form og kom dejen i.

Bages ved 175 grader C. alm. ovn i 55 minutter.

Tips:

Varianter:
Blanding af æbler og pærer, mandler



Andre brugere har også læst:


karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
4.6    (51 stemmer)

Opskriften er vist 87309 gange,
og udskrevet 2758 gange.


Energi:
KJ total 14098 (3356 kcal)
KJ pr. Portion 14098 (3356 kcal)
Vægt ialt 1943 gram
Vægt pr. Portion 1943 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 725 KJ (172 kcal)
Protein 3.1 gram
Fedt 3.1 gram
Kulhydrat 33.8 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Energifordeling:

Energiprocent i opskriften
(Anbefalet dagligt indhold)




Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

Kaffebordet  -  2014-08-24 15:51:54
Smager fantastisk. Godt afstemt med æbler og chokolade. Bliver ikke "for meget" Kan nydes af både børn og voksne.


Helga  -  2012-11-05 21:35:08
Der er for meget sukker i dejen. 150 gr. er mere passende, og der skal 1 dl. mere vædske i dejen. Kagen blev rigtig god herefter.


Helga  -  2012-10-10 13:32:40
Der er for meget sukker i dejen- jeg nøjes med 150 gr.


Didde  -  2012-09-13 21:18:23
Kan det være rigtigt at der ikke skal fedtstof i?


My  -  2009-11-19 18:11:23
Prøv at komme mandler i :-)


Madmor  -  2008-09-09 19:27:55
Den kage smager bare godt, server den lun med rørt is til, er bare et


susanne40  -  2007-10-19 14:59:18
den er meget sød pga chokoladen, lige rigeligt for mig!


Per  -  2007-09-23 13:53:05
Det er rigtig mange æbler i forhold til dejen, måtte bruge lidt mere mælk 1 dl. ialt for at kunne vende æblerne i, bagte kagen i en 25x33 cm. brandepande, den blev ikke så høj så kunne godt bruge mindre bradepande, eller skal den mon bages i springform eller sandkageform ??


Per  -  2007-09-15 23:07:41
Til Xenia: Mon ikke der menes ½ dl.


Xenia  -  2007-09-15 08:48:22
Hvad svarer en 1/2 del til ??


Den bageglade  -  0000-00-00 00:00:00
Bare jeg havde fået den opskrift for år tilbage


Husmoderen  -  0000-00-00 00:00:00
Den kage er bare vidunderlig