Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice


















Mørbradgryde (fedtfatig)

Mørbradgryde (fedtfatig), Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
HovedretterRet : Hovedretter - Gryderet - Gryderetter

Hovedingrediens : Svinekød - Svinemørbrad i stykker

Fedtfattig opskrift

Ukendt oprindelseslandIndsendt :


Mørbradgryde (fedtfatig), billede 4 Mørbradgryde (fedtfatig), billede 1 Mørbradgryde (fedtfatig), billede 2 Mørbradgryde (fedtfatig), billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
600 gram Svinemørbrad, afpudset
1 spsk. Olie 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram

250 gram Løg 1 almindeligt løg vejer ca. 150 gram pillet vægt
250 gram Porre 1 mellem porrer vejer ca. 150 gram renset vægt.

1 bdt. porrer vejer indeholder ca. 4 mellemstorer porer og vejer ca. 600 gram.
   
1 Rød peberfrugt 1 mellem peberfrugt vejer ca 125 gram renset vægt.
1 Gul peberfrugt 1 mellem peberfrugt vejer ca 125 gram renset vægt.
2 laurbærblade
Timian, tørret
2 dl. Bouillonterning 1 bouillonterning vejer ca. 10 gram
2 dl. Skummetmælk 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
2 spsk. Maizena majsstivelse 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
   
400 gram Champignoner 1 bakke med 500 gram champignon med rod giver ca 400 gram rensede champignon.
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
   
  Tilbehør
7 dl. Vand 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
4 dl. Ris 1 dl. ris vejer ca. 80 gram.

80 gram ukogte ris giver ca 160 gram kogte
1 tsk. Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
   
   


Opskrift:

Rens mørbraden for sener og skær dem i skiver og brun dem på panden. Tag kødet op og brun løgene sammen med porrerne.

Hæld det hele i en ovnfast fad/gryde og tilsæt bouillon. Peberfrugter i tern, laurbærblade, timian, salt og peber tilsættes, og mælken røres op med maizena og hældes ved. Læg låg på og sæt det i ovnen ved 170 grader C. alm. ovn i 15 minutter.

Kom champignons på en tør pande og rist dem tørre.

Efter 15 minutter i ovnen tilsættes champignons og det bages vider mørbraden er mør.
Det hele smages til og jævnes med maizena.

Tips:

Serveres med ris og hovedsalat




Beskrivelse:
Se kokkens favoritopskrift på Mørbradgryde



karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
3.5    (8 stemmer)

Opskriften er vist 169506 gange,
og udskrevet 5015 gange.


Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

LindaW  -  2016-03-04 19:06:44
Skal retten jævnes med maizena 2 gange???