Ovnbagte rodfrugter

Ovnbagte rodfrugter, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 8 Pers.
Diverse TilbehørRet : Diverse Tilbehør - Tilbehør

Hovedingrediens : Rodfrugter - Blandede rodfrugter

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :
Ovnbagte rodfrugter, billede 4 Ovnbagte rodfrugter, billede 1 Ovnbagte rodfrugter, billede 2 Ovnbagte rodfrugter, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
400 gram Kartofler, skrællet vægt 1 mellem kartoffel vejer ca. 125 gram skrællet vægt
400 gram Knoldselleri, skrællet vægt 1 mellem knoldselleri vejer ca. 800 gram skrællet vægt
400 gram Pastinak 1 pastinak vejer ca. 150 gram skrællet vægt
400 gram Persillerod En mellemstor persillerod vejer ca 140 gram skrællet vægt
400 gram Gulerødder, skrællet vægt 1 mellem gulerod vejer ca. 100 gram skrællet vægt
400 gram Kålrabi (kålroe). rå
400 gram Jordskokker, skrællet vægt skrællet vægt
   
1 dl. Olivenolie Mål/Vægt
1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
1 spsk. Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
1 tsk. Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
1 tsk. Timian, tørret
1 tsk. Rosmarin, frisk
3 fed Hvidløg Et almindeligt fed hvidløg vejer ca. 4 gram.
   
Opskrift:
Grønsagerne renses eller skrælles. Rodfrugterne skæres i mindre stykker, puttes i en skål eller plasticpose.


Olie, hvidløg og krydderier hældes over rodfrugterne og rystes godt, så olie og krydderier fordeles godt.

Hældes ud på bradepande eller ildfast fad og bages i ovnen ved 200 grader C. alm. ovn i 45-60 minutter.





karakterer:
Opskriften er vist 380558 gange,
og udskrevet 6479 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.7    (133 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 9636 (2294 kcal)
KJ pr. Pers. 1204 (286 kcal)
Vægt ialt 2917 gram
Vægt pr. Pers. 364 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 330 KJ (78 kcal)
Protein 1.7 gram
Fedt 3.5 gram
Kulhydrat 11.8 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2017-01-07 16:38:00
Hej, er der nogen der kan sige om denne ret kan lavet rent i Mikrobølge ovn? har desværre ikke nogen alm ovn.

  -   2016-11-25 19:16:28
et par dråber balsamico pifter op

  -   2010-04-19 16:27:51
Kan man bruge pestel (flydende margarine) blandet med persille? Prøver jeg...tror det smager.

  -   2009-10-14 16:33:39
Tilsæt evt. et par dl. sorte oliven - de smager godt når de bliver bagt, og giver en god smag til de resterende grøntsager.

  -   2009-10-08 10:44:56
Halløjsa Må man anbefale at hælde olie/krydderi blandingen i en frysepose og vende rodfrugterne i den, så får man fordelt olien bedre og behøver mindrer, for det sidste vil blive i posen :) Bruger i øvrigt sommetider oregano istedet for rosmarin eller timian som det lige passer. God fornøjelse

  -   2005-01-01 01:01:01
Bliver hurtigere klar, hvis den først får en tur i mikroovnen med plastfilm over, og derefter grilles i ovnen. I mikroovnen skal den have ca. 1 minut pr. 100 g.

  -   2005-01-01 01:01:01
Alletiders opskrift - nemt og relativt hurtig. Min børn hjælper med at skralle rodfrugterne, og så får de dessert og film når de har spist op - god ret, - glade børn. Spis den blot med flyte og kryddersmør. Eller som fin tilbehør til gæstemiddag.