Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice















































Aashe Reshteh (Iransk nudelsuppe)

Aashe Reshteh (Iransk nudelsuppe), Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1 Portioner

SuppeRet : Suppe - Grøntsagssuppe Grøntsagssupper

Hovedingrediens : Pasta - Nudler

Oprindelsesland : Iran

IranIndsendt :



Ingredienser:
120 g.kidneybønner rensede og skyllede
120 g.kikærter rensede og skyllede
 
3 spsk.olie
2.5 dl.rødløg halveret skivet på langs
1 tsk.gurkemeje
1 tsk.peber
12 koppervand
120 g.linser
0.25 kopcitronsaft
0.5 tsk.tørret eller 1 spsk. frisk dild
0.5 tsk.tørret eller 1 spsk. frisk oregano
5 dl.grofthakket hakket persille eller koriander
2.5 dl.grofthakket hakket forårsløg
2.5 dl.grofthakket hakket spinat
2 tsk.salt
0.5 dl.usaltet smør
1.75 dl.tynd skivet rødløg
120 g.linguine eller fettuccine brækket
1 spsk.Creme fraiche
0.5 dl.usaltet smør eller ghee
2 tsk.tørret mynte
 
Opskrift:
Bland kidneybønner og kikærter i en stor skål, dæk med koldt vand, og vil læg i blød natten over. Dræn og kasser vandet.

Varm olien i en stor gryde, og sauter løgene indtil de er gyldne. Rør gurkemeje og peber i, og rør i et minut. tilsæt kidneybønner, kikærter og 3 l. koldt vand, bringe i kog, sænk varmen og småkoge i 1 time.

Tilsæt linser, citronsaft, dild og oregano i gryden, bring i kog igen, sænke varmen og småkoge i endnu 1 time.

Rør af og til og tilsæt evt. mere vand hvis suppen er ved at koge på. Tilsæt persille eller koriander, forårsløg, spinat og salt, rør godt, og småkoge i endnu ½ time.

Imens smeltes 1/4 kop med smør i en anden lille gryde og svits 1/2 kop tyndt skivet løg indtil de er brune og sprøde. Sættes til side til garnering.

Tilsæt nudlerne til suppen og småkoge i endnu 10 minutter. Tage gryden væk fra varmen, og pisk creme fraiche i, og hæld i serveringsskål.

Varme 1/4 kop smør eller ghee at lille pande, drys den tørrede mynte i, og svits kort, indtil det begynder at afgive duft. Tag pande af varmen, og garnere at suppe med myntesmøret og de ristede løg


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
4.4    (32 stemmer)

Opskriften er vist 41566 gange,
og udskrevet 624 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

Charlotte  -  2014-03-16 04:51:47
Den her opskrift er ikke rigtig, der skal kashk i

Mansour   -  2013-01-28 17:16:48
Denne suppe skulle slet ikke have været her, for den er noget meget speciel og kræver tid, tolmådighed og ekspertise. Desuden har nudlerne kun en lille del af suppen. Så, alle dem som kritiserer opskriften her på siden, har ret.

mitra  -  2011-07-16 20:28:09
hvis i ikke kan lide det er det fordi at i ikke laver det rigtig!

helle  -  2010-12-22 00:34:09
Der skal masser stegte hvidløg over til sidst osse i selve suppen. den blir ikke slatten hvis man bruger de rigtige iranske nudler... det tykne suppen.hvis man husker hvidløget/ 3-4 hele) så har du din helbredelses suppe ovenpå dvs forkølelser

bo  -  2010-10-24 16:20:20
ikke så lækkert

  -  2010-01-24 19:36:17
Er det korrekt med 3 l. vand? I så fald er den meget tynd og smagsløs.

Liv  -  2010-01-04 11:04:01
Jeg laver den med købte Iranske nudler (reshte) fra specialeforetninger, da disse er mere salte og ikke helt som almindelige nudler. Græsk yoghurt kan også anvendes i stedet for creme fraiche. Og - den smager også godt uden myntesmør.

Mette  -  2009-01-07 13:57:32
Dejligt...mange mange år siden jeg sidst har fået denne suppe. Smager super godt !

Mullemor  -  0000-00-00 00:00:00
Lyder lækkert, men besværligt....man skal vidst ha god tid:)