Pakoras (Friturestegte kartoffelboller)

Pakoras (Friturestegte kartoffelboller), Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1 Portioner

Diverse TilbehørRet : Diverse Tilbehør - Kartoffel Tilbehør

Hovedingrediens : Rodfrugter - Kartofler

Oprindelsesland : Indien

IndienIndsendt :      Red :

Ingredienser:
1.25 dl.besan (kikærtemel)
0.25 tsk.natron
5 spsk.vand
1 løg
1.25 dl.skrællede fintrevne kartofler
3 spsk.persille
0.5 tsk.stødt kommen
0.5 tsk.cayennepeber
1 tsk.salt
 olie til friturestegning
 
Opskrift:
Lav i en skål en dej af kikærtemel eller kikærter, der er pulveriseret i en blender, natron og koldt vand. Rør det pillede halverede løg, der er skåret i papirtynde skiver, i sammen med kommen, cayennepeber og salt.

Varm olien op i en wok eller kahari eller i en frituregryde, og tag en lille spsk. dej, form den til en kugle med to skeer og kom den i den varme olie. Disse pakoras frituresteges af to gange, da der kun må steges et lag af gangen. Tag dem op med en hulske og læg dem til afdrypning på fedtsugende papir.

Pakoras kan serveres varme eller lunkne. De anvendes som snacks til cocktails, men kan også bruges som tilbehør til forskellige indiske retter.

Tips:

10 boller ca. 3 cm i diameter





karakterer:
Opskriften er vist 13425 gange,
og udskrevet 232 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.3    (3 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2014-07-27 10:49:39
Hvor kan jeg købe kikærtemel?

  -   2009-07-10 13:20:07
De har glemt at skrive, at de fintrevne kartofler skal tilsættes dejblandingen inden de frituresteges. Enjoy;)

  -   2009-01-04 13:29:51
Lidt underligt at der i "ingredienser" er fintrevne kartofler samt persille som ikke bruges i opskriften :-)

  -   2008-06-04 12:26:44
Kan rolig laves. De smager fantastisk.

  -   2005-01-01 01:01:01
Hvad bruger man de fintrevne kartofler til???