Lakserilette

Lakserilette, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1 Portion

ForretterRet : Forretter - Forretter med fisk og skaldyr

Hovedingrediens : LakseFisk - Diverse laks

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :

Ingredienser:
400 g.laksefilet eller havørred
200 g.røget laks uden ben
2 skalotteløg
50 g.rogn fra laks eller havørred
1 limefrugt
1 bdt.purløg
1 pasteuriseret æggeblomme
1 tsk.Dijonsennep
0.5 dl.olivenolie
75 g.smør
 salt
 peber
 
Opskrift:
Læg fileterne i en gryde med koldt vand og salt. Varm den op til det koger og tag den straks af varmen. Lad fisken køle af i vandet.

Skær den røgede fisk i små stykker og kom den i en skål sammen med klippet purløg.

Den kogte fisk plukkes i stykker og kommes ved.

Riv det grønne af skallen på limefrugten. Saften presses og skallen blancheres heri i ca. ½ minut.

Hak skalotteløgene fint.

Æggeblommen kommes i skålen med laks og røres sammen med sennep, salt, purløg, skal og saft fra limefrugten, løgene, rognen og det bløde smør. Smages til med salt og peber.

Stilles i køleskabet i en time. Skal smøres på ristet brød ved serveringen.





karakterer:
Opskriften er vist 22959 gange,
og udskrevet 481 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.6    (4 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu