Pomeransmarmelade

Pomeransmarmelade, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1 Portion

SyltningRet : Syltning - Marmelade

Hovedingrediens : Citrusfrugt - Pomerans

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :

Ingredienser:
1000 g.pomerans – sæson februar ud
2500 g.sukker
1 citron saften heraf
 atamon
 
Opskrift:
Pomeranserne skæres i papirtynde skiver. Tag kernerne fra og bind dem i en pose gaze.

Frugtskiverne overhældes med 2 liter vand i en skål og kernerne i en anden skål med ¼ liter vand. Lad det stå koldt i et døgn.

Kog frugtskiverne i de 2 liter vand under låg og ved svag varme i 1 time. Det sidste kvarter kommes gazeposen med kerner i. Efter et kvarter tages gazeposen op og væden trykkes af ned i resten af massen.

Tilsæt sukkeret og saften af en citron og lad det småkoge under omrøring i godt 2 timer, indtil marmeladen er blevet smuk gyldenbrun og til den stivner meget hurtigt når man lægger den på en tallerken og sætter den i køleskabet.

Kom den færdige marmelade på godt skoldede glas – for en sikkerheds skyld skyl dem også i atamon. Glassene lukkes lufttæt med det samme.





karakterer:
Opskriften er vist 29011 gange,
og udskrevet 500 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.7    (10 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2021-01-15 21:13:33
Jeg synes det lyder som voldsomt meget sukker. Kan man ikke prøve med mindre sukker og så tilsætte mere tilsidst hvis det er nødvendigt?

  -   2007-01-19 01:00:45
jeg laver den 9pomerans,6appelsiner,2citron Og jeg mener kærnerne skal koge længere, så der kan hentes mere pektin