Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice















































Gâteau Saint Honoré

Gâteau Saint Honoré, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1 Portioner

KagerRet : Kager - Kager - Diverse

Hovedingrediens : Mel - Diverse mel

Oprindelsesland : Frankrig

FrankrigIndsendt :



Ingredienser:
 Bunden:
150 g.hvedemel
100 g.smør
45 g.sukker
 salt
 
 Vandbakkelsesdejen:
120 g.smør
3 dl.vand
 salt
120 g.hvedemel
5 æg
 
 Kagecreme:
4 æggeblommer
120 g.sukker
0.5 stang vanille kornene heraf
5 dl.kogt mælk
4 spsk.hvedemel
 
 Desuden:
 Florsukker
 Orangeblomstvand
 Ribs- eller kirsebærsaft
 Kakao
 Kandiseret frugt
 Tykt flødeskum
 Ananas
 
Opskrift:
Dejen:
Brug to knive til at skære det kolde smør ud i melet, kom sukker og en anelse salt i, og saml dejen evt. med lidt vand. Rul dejen sammen til en kugle, læg den i et klæde og anbring det et køligt sted i ca. 2 timer. Rul dejen ud, og skær den ud efter en lagkagebund, prik dejen godt med en gaffel, og bag kagen i en middelvarm ovn i ca. 40 minutter (for at forhindre at dejen hæver, dækker man den med fedttæt papir eller alufolie og fylder op med tørrede bønner eller ærter).

Imens laves vandbakkelsesdejen.
Bring vand, smør og lidt salt i kog, hæld alt melet i på en gang, rør kraftigt, til dejen slipper ske og gryde. Tag det af ilden og rør æggene i et ad gangen. Ved hjælp af 2 skeer formes dejen til små boller, der sættes på en smurt bageplade og bages i en ret varm ovn, til de er lysebrune (luk ikke ovnen op de første 15 minutter).

Kagecreme:
Lav en kagecreme ved at røre æggeblommerne med vanille og sukker, til det er jævnt, tilsæt da mælk og mel. Rør hele tiden i cremen og kog den ved svag varme i 5-6 minutter, lad den køle af.


Skær vandbakkelserne op og sprøjt cremen ind i dem ved hjælp af en sprøjtepose. Anbring vandbakkelserne rundt i kanten af bunden, sprøjt den tiloversblevne kagecreme ind i midten, dæk den med flødeskum og ananasskiver.

Lav en glasur i 3 farver, brug henholdsvis orangeblomstvand, kakao og vand, og ribssaft rørt op med florsukker. Glaser kagerne og pynt med kandiseret frugt.


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
4    (2 stemmer)

Opskriften er vist 9562 gange,
og udskrevet 106 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu