Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Bananroulade

Bananroulade, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
roulade 1 roulade
KagerRet : Kager - Roulader

Hovedingrediens : Frugt - Banan

Ukendt oprindelseslandIndsendt :


Bananroulade, billede 4 Bananroulade, billede 1 Bananroulade, billede 2 Bananroulade, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
180 gram Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
3 Æg 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
1 spsk. Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

0.5 dl. Kartoffelmel 1 tsk. 4.2 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 70 gram
1 tsk. Bagepulver 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
2 spsk. Kakao 1 tsk. 2 gram
1 spsk. 6 gram
1 dl. 45 gram
   
  Fyld:
5 dl. Piskefløde 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
1 tsk. Vanillesukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
1 spsk. Flormelis 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 50 gram
400 gram Banan 1 mellemstor banan vejer ca. 100 gram skrællet vægt.
   


Opskrift:

Æg og sukker piskes godt sammen til det er hvidt og skummede. Hvedemel, kartoffelmel, bagepulver, og kakao vendes forsigtig i ægge/sukkermassen. Dejen breddes ud på en bradepande med bagepapir.
Bages 6 - 8 minutter ved 225 grader C. alm. ovn midt i ovnen.

Vendes ud på sukkerdrysset papir, et stykke bagepapir lægges over, den pakkes ind i et fugtigt viskestykke og afkøles.

Piskefløden piskes og vanillesukker og flormelis tilsættes. Halvdelen af piskefløde fyldes i rouladen samt de 3 let moste bananer.

Pyntes med resten af fløden og evt. revet chokolade eller hasselnøddeflager.







karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
4.2    (106 stemmer)

Opskriften er vist 223358 gange,
og udskrevet 5734 gange.


Energi:
KJ total 14184 (3377 kcal)
KJ pr. roulade 14184 (3377 kcal)
Vægt ialt 1363 gram
Vægt pr. roulade 1363 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 1040 KJ (247 kcal)
Protein 3.4 gram
Fedt 15.8 gram
Kulhydrat 23.9 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp



Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

anonym person  -  2019-02-06 14:22:17
kan man putte oreo i kagen ???????


  -  2014-09-27 22:36:10
kan erstatte kartoffelmel


Maria  -  2013-10-24 20:28:44
Den er også helt vildt god med banan og smørcreme (blødt smør og flormelis).


sanne  -  2012-10-14 10:37:53
hvor var den god og nem at lave, den forsvandt hurtig i sidste weekendt, så nu laver jeg den igen til en ny hold gæster mums.


rup67  -  2012-08-20 15:28:09
Ved anvendelse af cremefine til piskning, bliver rouladen ikke så "tung", brug en flaske til fyld og en flaske til ovenpå.


Susanne40  -  2012-08-01 22:04:36
Kom 3/4 dl kakao i dejen for mere smag. Som fyld brugte jeg flødeskum med kakao og hakket mørk chokolade. Efter sammenrulning lagde jeg rouladen i fryseren et par timer, ved servering skar jeg ud i 2-3 cm skiver og serverede straks. Lækker som dessert og lidt is-agtigt! Skønt med kontrasten i den bløde, luftige dej op mod de knasende hårde chokoladestykker!


  -  2011-10-22 18:33:44
Jeg synes den bliver meget klisteret.. Men jeg kan da have gjort noget forkert :O)


Stine  -  2011-10-20 10:40:08
Bages den i varmluft ? Det står der aldrig noget om.. Og hvilke mål skal formen ha ?


Meeeeeeee  -  2011-10-01 16:38:52
Den er foor luuuuuuuuuux! :D Lavet den igår da jeg skulle ud med mine veninder den blev væk meget hurtig :D og idag da jeg skal hos mmin søster laver jeg den igeen den smager så meget muuuumss. ;)


anonym  -  2011-09-20 19:49:20
mums LÆKKER


Jeanette  -  2011-07-22 16:01:30
Den lyder rigtig lækker, men når jeg laver roulade plejer jeg at rulle den sammen straks den er kommet ud af ovnen og kommet af bagepapiret så den ikke revner - men når det er flødefyld duer det vel ikke, eller hvad?


Malene  -  2011-03-31 12:07:30
Det er rigtig nem at lave, og så smager den bare vildt lækker. Men jeg syntes ikke at man behøver flødeskummen oven på den smager bedre uden den.


aaa  -  2011-01-13 21:44:34
Hvis man putter en smule kold vand på bagepapiret når man skal have det af er det meget nemmere af få af uden den går i stykker og den skal rulles straks efter. For hvis den bliver for kold revner dejen når den rulles


Javisim og Nøøh !!  -  2009-11-16 11:55:03
GOD MED MOSTE FLØDEBOLLDER !! :D


Den bedste ``**,,Z,,**``  -  2009-10-29 19:45:26
Denne opskrift fik jeg i skolen idag i madlavning. Den smagte herre godt kan jeg nemt sige.... min storsøster lavede også sådan en da hun var her hos os. men hun er rejst nu, så jeg må da også prøve selv at lave den. Jeg er faktisk god til at bage kager.


rigmor ring  -  2009-10-04 17:52:28
jeg har netop prøvet opskriften på rouladen, og kan varmt anbefale den,rouladen er let at lave,og smager fantastisk,husk at bruge modne bananer.


Opera  -  2009-09-20 14:27:17
Istedet for at putte vanillesukker og flormelis i al fløden, kan man nøjes med at putte det i 1,5 dl fløde, piske det godt stift, smøre det over den afkølede roulade og skære nogle bananer i tynde skiver. Rulle rouladen sammen ved brug af bageparpiret og piske det sidste fløde og lægge det hen over kagen....Mums


  -  2009-08-27 10:52:18
Jeg smør bagepapiret med flydende margarine.. bare et tyndt lag, så hænger kagen ikke så meget i!


nielsen79  -  2009-07-08 15:34:17
jeg har prøvet det med ferskner,det smagte godt. mums


Per  -  2009-06-13 20:26:00
Dejen vil næsten altid hænge fast i bagepapiret når den har bagt, men det gør ikke noget at der sider lidt tilbage på bagepapiret. Sukkeret er først når den bagte dej skal vendes ud. Dejen kan slå lidt revner når man ruller den, men det gør heller ikke noget. Rul den med bagepapiret som samles om rouladen og pak så stramlt ind i staniol og læg rouladen i køleskabet og trække indtil brug.


kasper   -  2009-05-22 20:56:09
bunden hinger fast i bagepladen når den er bagt. også selvom der er bagepapir i med sukkerdrys. råd??


Iben  -  2007-09-13 09:05:44
rigtig god, men syntes dog den var lid svær at rulle sammen pga. det "store" fyld, er kun vant tl at lave roulader med syltetøj o.l så det fylder jo ikke alverden. Nogle tips.


Marianne  -  2007-02-20 20:13:00
Den er rigtig lækker *S* Min storsøster plejede at lave den. Men, hun ci bor ikke det samme by længere :o( Derfor skal jeg prøve at lave den selv. Håber den bliver lige så god som hendes *S*


Tomas  -  0000-00-00 00:00:00
superlækker!! var en stor succes her, og jeg har ALDRIG lavet roulade eller lign. før - nemt & godt. synd i ikke kan se det billede jeg tog af den, hehe


Maria  -  0000-00-00 00:00:00
det er en rigtig lækker roulade, ikke svær at lave, og alle er vilde med den.. MUMS