Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice















































Fondue neuchateloise (Ostefondue fra neuchatel)

Fondue neuchateloise (Ostefondue fra neuchatel), Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Portioner

HovedretterRet : Hovedretter - Fondue

Hovedingrediens : Oste - Diverse oste

Oprindelsesland : Schweiz

SchweizIndsendt :



Ingredienser:
250 g.emmenthaler ost
250 g.gruyer ost
2 fedhvidløg
4 dl.hvidvin
1 lille glas kirsch
1 tsk.maizena
 friskkværnet peber
 franskbrød
 
Opskrift:
Fondue laves ved bordet over en spritflamme i en speciel fonduegryde. Gnid gryden med hvidløg. Kom osten i enten som revet eller skåret i meget tynde skiver. Kom vinen i, og lad det varme op ganske langsomt til lige under kogepunktet, rør hele tiden i fonduen med en træske. Det bedste resultat opnås ved hele tiden at tegne et 8-tal med skeen og ved at røre helt til bunds. Når fonduen begynder at boble tilsætter man maizena, rørt op med kirsch. Til sidst kværner man noget peber i.

brødstumper sættes på lange fonduegafler og dyppes i fonduen, idet man atter tegner et 8-tal. Fonduen skal holdes meget varm.


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
4.9    (54 stemmer)

Opskriften er vist 10301 gange,
og udskrevet 194 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

Henrik Skovbo  -  2016-12-23 18:31:56
Opvarmning / smeltning af osteblandingen starter på en kogeplade, ellers tager det voldsomt lang tid, før det er klar. Så tager man fonduegryden / caquelon'en over på réchaud'en (spritvarmeren til bordet). "tegner et ottetal" skal forstås, som at man rører til bunds og i ottetaler (for at osten ikke skal lave lange 'tråde').