Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice















































Artichauts en vinaigrette (Artiskokker i vinaigrette-sauce)

Artichauts en vinaigrette (Artiskokker i vinaigrette-sauce), Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Portioner

ForretterRet : Forretter - Forretter

Hovedingrediens : Grøntsager / Grønsager - Artiskokker

Oprindelsesland : Frankrig

FrankrigIndsendt :



Ingredienser:
4 artiskokker
 salt
 citronsaft
 
 Vinaigrette:
4 spsk.olie
1.5 tsk.vineddike
2 store tsk. kapers
 persille
 purløg
 kørvel
 estragon
1 skalotteløg
 salt
 peber
1 tsk.lys fransk sennep
 
Opskrift:
Hold artiskokkerne i stilken med hovederne nedad og skyl dem i rigeligt vand. Skær stilken og de nederste blade bort, således at artiskokkerne kan stå op, skær de spidse ender af bladene. Gnid undersiden af artiskokkerne med citronsaft. Kog artiskokkerne, til de er møre, i rigeligt vand, tilsat salt og citronsaft. Dette vil tage ca.½ time (lidt mindre for unge, lidt mere for ældre artiskokker).

Fold bladene let tilbage, og fjern skægget og de midterste blade. Anbring artiskokkerne på serveringstallerknerne, evt. i en foldet tøjserviet, og server vinaigretten i små skåle ved siden af.


Vinaigrette:
Pisk olie, vineddike, salt, peber og evt. sennep godt sammen, tilsæt kapers og de finthakkede løg og krydderurter. Brug kun lidt kørvel og estragon, da disse nemt kan blive for dominerende.


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
4.7    (3 stemmer)

Opskriften er vist 23959 gange,
og udskrevet 569 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu