Sølvkage

Sølvkage, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1 Portion

Kager i formRet : Kager i form - Diverse kager i form

Hovedingrediens : Mel - Hvedemel

Ukendt oprindelseslandIndsendt af : Cocdor

Indsendt :      Red:

Sølvkage, billede 4 Sølvkage, billede 1 Sølvkage, billede 2 Sølvkage, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
200 g.smør
200 g.Sukker
2 tsk.Vaniljesukker
3 spsk.Vand
250 g.hvedemel
1 tsk.Bagepulver
6 Æggehvider
 
Opskrift:
Smør og sukker røres med vaniljen. Vand tilsættes, 1 spsk. ad gangen Mel og bagepulver sigtes og røres i.

De stiftpiskede hvider tilsættes lidt af gangen.

Dejen fyldes i en smurt form på ca. 1.75 l.

Bagetid:
Ca. 1 time på midterste rille ved 170 grader C. alm. ovn.

Tips:

Når kagen er kold kan der evt. sigtes flormelis over.


karakterer:
Opskriften er vist 10140 gange,
og udskrevet 127 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
2.8    (5 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Hanne Knuth  -  2013-09-23 10:21:14
Så vidt jeg ved, hedder kagen sølvkage, fordi det kun er æggehviderne, der bruges af ægget. Det er en god opskrift at have, når man er til pariserbøf.