Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice















































Orange gravad laks med orange-tomatsauce

Orange gravad laks med orange-tomatsauce, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 20 Pers.

ForretterRet : Forretter - Forretter med fisk og skaldyr

Hovedingrediens : LakseFisk - Diverse laks

Ukendt oprindelseslandIndsendt af : Jens Peter

Indsendt :



Ingredienser:
 Orange-gravad laks:
1 laks eller ørred på ca 2-3 kg.
100 g.groft salt
100 g.sukker
1 spsk.knust hvid peber
 Reven skal fra 1 skyllet appelsin + saften
1 bdt.skyllet hakket dild
 
 Orange-tomatsauce:
4 dl.cremefraiche 38%
 Reven skal fra 1-2 skyllede appelsiner
3 dl.appelsinsaft
2 flåede tomater uden kerner i små terninger
 Salt
 hvid peber
 
Opskrift:
Få fiskehandleren til at skære fisken i 2 fileter. Fjern alle ben men lad skindet blive på. Læg den ene filet i et aflangt fad med skindsiden nederst. Bland salt, peber, sukker,appelsinskal og saft og fordel det over fisken.Læg finthakket dild på og læg den anden halvdel over med kødsiden nedad. Lad fisken trække under let pres i 1-2 døgn i køleskab. Vend fisken to til tre gange om dagen. Ved servering tages fisken op af den dannede lage, lægges på et brædt. Skær den i tynde skrå skiver fra halen. Undgå at skære gennem skindet. Pynt med lidt frisk dild. Dagen før serveringen af fisken, blandes indgredienserne til saucen, som håldes i en skål. Fisken serveres med saucen og godt brød til.


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
4.6    (7 stemmer)

Opskriften er vist 8159 gange,
og udskrevet 159 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

Jørgen H  -  2011-04-16 22:51:49
Pas på med frisk dild når der er tale om gavad fisk. Brug kun tørt dild.

Niels  -  0000-00-00 00:00:00
Dejligt med en anderledes smag til en traditionel ret. Mer af det, tak