Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice















































Karamelæbler med hjemmelavet karamel

Karamelæbler med hjemmelavet karamel, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1 Portioner

SlikRet : Slik - Diverse slik

Hovedingrediens : Frugt - Æbler

HøjtidHalloween

Ukendt oprindelseslandIndsendt :



Ingredienser:
14-16 små hårde syrlige æbler
200 g.smør
500 g.brunt sukker
5 dl.kaffefløde
200 g.lys sirup
1 tsk.vanille
 
Opskrift:
Vask og aftør æblerne. Fjern stilkene. Stik en træpind ind i hullet, hvor stilken sad. Sæt æblerne på et stykke smurt bagepapir.

Smelt smørret i en tykbundet gryde ved svag varme. Tilsæt brunt sukker, fløde og sirup. Bland det godt. Rør rundt i gryden under medium varme, indtil karamelmassen koger.

Sæt stegetermometret ned i gryden og skru lidt ned for varmen. Lad blandingen fortsat småkoge, indtil termometret viser 122 (det vil tage omkring 45-60 minutter ved middelvarme) Termometret må ikke nå grydens bund. Hvis du ikke har et termometer, kan du lade en dråbe karamelmasse løbe ud på en tallerken. Karamellen skal være fast nok til at holde faconen et øjeblik men herefter løbe lidt ud.

Fjern gryden fra varmen og dyp hurtigt hvert æble i karamelmassen, og drej rundt, så det bliver godt dækket. Dyp i hakket nødder, chokoladespåner eller –drys. Læg æblerne i køleskabet. De kan holde sig her i op til 2 dage.


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
4.3    (48 stemmer)

Opskriften er vist 19484 gange,
og udskrevet 285 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

  -  2011-12-28 22:12:40
Når du siger lys sirup, mener du så glukose??

Louise  -  2011-10-29 01:30:51
Kan i få nok karamel! :O

Nini & Mille  -  0000-00-00 00:00:00
Super!!!God!!!