Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice















































Sprødt grahamsbrød

Sprødt grahamsbrød, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1 Portioner

Brød boller og kiksRet : Brød boller og kiks - Diverse brød

Hovedingrediens : Mel - Grahamsmel

Oprindelsesland : Danmark

DanmarkIndsendt af : Birthe

Indsendt :



Ingredienser:
1 l.kærnemælk ( kan erstattes af vand )
2 dl.vand
50 g.gær
925 g.grahamsmel
75 g.klid
150 g.solsikkekerner
1 spsk.salt
 
Opskrift:
Hæld vand / kærnemælk og vand i en kasserolle og lun det, til det er fingervarmt. Tag kasserollen af varmen og smuldr gæren heri. Rør, til gæren er opløst, og hæld blandingen i en skål. Tilsæt de øvrige ingredienser og rør grundigt sammen. Der skal ikke æltes, kun røres.

Hæld dejen i 2 mellemstore bageforme ( ca. 1,8 l ). Sæt formene på nederste rille i kold ovn. Tænd ovnen på 200 grader og bag brødene i ca. 2 timer. Tag dem ud af formen og afkøl dem på en rist.

Tips:

Hos os erstatter de rugbrød. De er fiberrige, sunde, velsmagende og nemme at bage.


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
4.9    (26 stemmer)

Opskriften er vist 13104 gange,
og udskrevet 334 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

Per Værum Mikkelsen  -  2018-01-13 15:46:03
Fulgte opskriften, men skiftede solsikkefrø ud med hørfrø. Bagte kun 55 minutter, men der var centrumtemperaturen 102 grader. Resultatet var MEGET lidt spændende og kan ikke anbefales - simpelthen for kedeligt brød!!

Denise  -  2015-04-27 23:29:11
Erstat 300g.grahamsmel med hvedemel. 65 minutter i ovnen er nok til at brødet bliver 98 grader. Dejlig sprød skorpe.

Prikke  -  2013-04-06 10:47:44
Fulgte opskriften til punkt og prikke, dog brugte jeg tre forme á 1,2 ltr i stedet for to á 1,8. Jeg tog dog brødene ud af ovnen efter ca. 55 minutter og da var de ihvert fald bagte (måske endda en anelse for mørke!) - så hold øje med ovnen!!

Asta Marie   -  2010-03-01 14:42:14
Er det vigtigt der kommer solsikkekerner i?

iz  -  2008-10-04 10:33:11
Bedste brød jeg har smagt (min datter spiser det som slik)

BP  -  2008-09-07 21:42:24
Så dyrt er det vel heller ikke. Ovnen skal jo ikke være varm fra starten.

Lus  -  2008-04-29 22:35:10
Det var da godt nok et dyrt brød at bage (hele 2 timer!)

Erl. Hansen  -  2007-11-09 23:26:17
Godt sprødt