Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice















































Melonsorbet med lakridssauce

Melonsorbet med lakridssauce, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Portioner

Kold DessertRet : Kold Dessert - Sorbet

Hovedingrediens : Frugt - Melon

Ukendt oprindelseslandIndsendt :



Ingredienser:
400 g.pureret melon af honning-/cantalup-/galiamelon
0.5 citron saft heraf
 
 Sukkerlage:
200 g.sukker
1.75 dl.vand
 
 Lakridssauce:
1 dl.appelsinsaft
100 g.rørsukker
0.5 tsk.små pastiller af engelsk lakrids
 
Opskrift:
Begynd med sukkerlagen i god tid. Bring sukker og vand i kog og lad det koge et par minutter. Køl det af og stil det køleskabet til isen skal røres.

Bland melon, citronsaft og sukkerlage og rør det i en ismaskine.

Bland appelsinsaft, rørsukker og lakrids og bring det i kog. Kog det til det har konsistens som tynd sirup. Si evt. ikke-opløst lakrids fra og lad det køle helt af.

Server melonsorbeten i kolde skåle med lakridssauce over.

Tips:

Lakridspastiller af engelsk lakrids fås blandt andet på apoteket.

Pureret melon får man ved at køre melonkødet i en foodprocessor eller presse den gennem en trådsigte.

Det er en god ide at koge en større mængde sukkerlage og gemme den i et stort syltetøjsglas i køleskabet. Den holder fint 3-4 uger.

Sorbet uden ismaskine: skær melonen i tern, spred den på en ren bageplade og stil den i fryseren til melonen er frossen. Stil sukkerlagen i fryseren ca. 1 time før sorbeten skal laves. Hak den frosne melon fint i en foodprocessor. Hæld den kolde sukkerlage over og kør til isen har en ensartet konsistens. Er den for tynd, stilles den i fryseren til den har fået en tykkere konsistens.


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
4.5    (3 stemmer)

Opskriften er vist 13070 gange,
og udskrevet 196 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu