Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice















































Karens forlorne kransekage (Nem stor succeskage)

Karens forlorne kransekage (Nem stor succeskage), Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1 Portioner

KonditoriRet : Konditori - Kransekage

Hovedingrediens : Mel - Diverse mel

Oprindelsesland : Danmark

DanmarkIndsendt af : doris fuglkjær

Indsendt :



Ingredienser:
5 kopsukker
250 g.margarine
2 æg
2 spsk.mælk
2 spsk.mandel essens
0.5 spsk.bagepulver
5 kophvedemel
 
Opskrift:
-sukker hældes i en skål, og margarine skæres ud i små terninger ca.(1cm x 1cm)eller smuldres om man vil og hældes i sukkeret. -når det er rørt sammen kommes æg i éen af gangen. -så tilsættes mælken -bagefter mandel essensen -bagepulver og hvedemel blandes sammen for sig selv før det røres i dejen.

Dejen bliver som en lidt massiv klump marcipan, når det hele er rørt sammen. Kager fylder en 35 x 40 cm bradepande i 1 cm. tykkelse.

Kagen bages ved 150-160 grader i 30 minutter.og den er færdig når den er sprød i kanterne og let gylden farvet. (p.s. her kan man ikke rigtig lave en stikprøve af kagen )

Den skal skæres ud i tern mens den endnu er varm, for når den er kold er den småkageagtig og lidt hård.

Kagen pyntes med glasur som ligges i striber med en theske i luften svingende fra side til side så den


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
2.3    (35 stemmer)

Opskriften er vist 32400 gange,
og udskrevet 412 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

Doris fuglkjær  -  2012-08-06 11:24:39
Jeg har lige bagt den igen. Den smager som kransekage, hvis man kan lide det. Den er måske syntetisk og sød, men den smager dejlig som en stykke kransekage skal. Man skal bare have tålmodighed m.h.t. at smørre dejen ud i formen ( da dejen er mega sej), at skære stykkerne ud i 2-3cm brede og 7-8cm (som kransekager stykker) mens den er varm og vente med at smage den til den er kølet meget ned. For mig gik overfladen også lidt istykker men når jeg har fundet ud af hvornår i processen man kan skære kagen i kransekage stykke, hvor overfladen bliver pænere skriver jeg det her under kommentar. Men husk aldrig bage den mere når farven er let gyldent, kanten er lidt hård og når man ser kagen ligner marcipan indeni når den bliver skåret i kagstykker.

  -  2012-04-27 21:37:40
opskriften passer til en lille bageform 30 x 40 cm

Anders  -  2012-02-14 23:26:25
Grufuld. Nok den værste kage jeg nogensinde har smagt. Hård som sten og smager kvalmende sødt og syntetisk.

doris fuglkjær  -  2011-09-12 09:16:33
Jeg har fundet frem til at 1 kop = 1,5 dl. og at hvis man finder en opskrift,hvor der står 1 bagepulver betyder det 5 tsk. - men ved ikke om det er rigtigt.

anne  -  2006-12-19 07:36:50
den er god men svær når man har en hjerneskade så den er ikke mín gode ven men det er jo op til en selv

doris fuglkjær  -  0000-00-00 00:00:00
hvis man er vild med kransekage er denne kage perfekt. men den må ikke få for længe aller højest 30 minutter og den skal skæres i tern lige så snart den er kommet ud af ovnen

Doris Fuglkjær  -  0000-00-00 00:00:00
5 kopper sukker vejer 730 gram ca. og 5 kopper mel vejer 540 gram ca.

Birthe  -  0000-00-00 00:00:00
Den smager rigtig godt, men overfladen falder af i flager. Hvor meget er en kop omsat til gram? for det er måske forklaringen, måske for meget mel!

  -  0000-00-00 00:00:00
anden gang jeg prøvede den blev det familiens farvorit kage da den smager ligesom kransekage stykker men den må ikke bages ved varmere end 160 grader i 30 minutter så passer det. prøv den og skriv din erfaring opskriften er fra min tante i Bramming v/Esbjerg

doris fuglkjær  -  0000-00-00 00:00:00
første gang jeg bagte den kunne jeg skyde folk ned med kagestykkerne så hård var den. Den havde haft det for varmt i for længe.