Brødbudding med romsovs

Brødbudding med romsovs, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4

Kold DessertRet : Kold Dessert - Budding

Hovedingrediens : Mælkeprodukter - Mælk

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :

Ingredienser:
75 g.hvidt brød i skiver, uden birkes
0.75 dl.rosiner
0.25 dl.kokosmel
1 æg
2.5 dl.sødmælk
1 dl.sukker
25 g.smeltet smør eller margarine
1 tsk.vanillesukker
0.5 tsk.stødt kanel
0.5 tsk.Muskatnød, friskrevet
 
 Romsovs:
75 g.smør
2.25 dl.flormelis
1 stor eller 2 små æggeblommer
0.75 dl.rom
 
Opskrift:
Lad skorperne blive på brødet. Skær brødskiverne i terninger og læg dem i et ovnfast fad, der rummer 1 liter. Kom rosiner og kokosmel over.

Pisk ægget og tilsæt mælk, sukker, smeltet fedtstof og krydderier. Hæld æggedejen over brødet. Bag ved 175º til buddingen er blevet gylden, ca 40 min.

Lav sovsen imens.
Skær smørret i bidder og kom det i en kasserolle. Tilsæt flormelis og lad det stå i 30 min.

Varm smør og flormelis på svag varme til sukkeret er blevet absorberet, og blandingen er tyk og cremet. Rør hele tiden med en træske.
Tag kasserollen af varmen og tilsæt æggeblomme. Tilsæt rom og rør godt rundt.

Lad sovsen blive i gryden og varm den op lige inden serveringen.





karakterer:
Opskriften er vist 13487 gange,
og udskrevet 198 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.8    (2 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu