Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice















































Alexanderbudding

Alexanderbudding, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:

Kold DessertRet : Kold Dessert - Budding

Hovedingrediens : Mælkeprodukter - Mælk

Ukendt oprindelseslandIndsendt :



Ingredienser:
4 bladehusblas
5 dl.mælk
4 æg
4 spsk.sukker
2.5 dl.piskefløde
 
 Fyld:
50 g.hakket sukat
50 g.hakket pomeransskal
50 g.lyse rosiner
3-4 spsk.madeira
50 g.hakket chokolade
 
 Pynt:
 hakket sukat
 hakket pomeransskal
 mandler
 
Opskrift:
Hak fyldet og lad sukat, pomeransskal og rosiner trække med madeira 1 times tid.

Udblød husblasen i koldt vand. Bring mælken i kog. Del æggene og pisk æggeblommer og sukker tykt og skummende. Pisk lidt af den kogende mælk i æggene og hæld det derpå tilbage i gryden. V arm blandingen til kogepunktet, den må ikke koge Tag gryden fra varmen, knug husblasen fri for vand og smelt den direkte i den varme creme under omrøring. Lad cremen blive kold.

Pisk fløde og æggehvider stift hver for sig. Bland det udblødte fyld og chokolade i cremen, når den begynder at tykne. Vend derefter forsigtigt først flødeskum og sidst de piskede æggehvider i cremen. Hæld buddingen i en skål eller portionsglas og stil den koldt for at stivne.

Pynt ved serveringen med hakket pomeransskal, hakket sukat og smuttede, snittede mandler.


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
3.5    (3 stemmer)

Opskriften er vist 11747 gange,
og udskrevet 130 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu