Dræbersnegle

Dræbersnegle, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Portioner

ForretterRet : Forretter - Forretter

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :

Ingredienser:
16 flotte store snegle
 hvidvin så det dækker sneglene
 urterester (løg gulerod selleri og persillestilke)
2 hel sort peber
1 laurbærblad
4 skivergodt brød
2 tomater
2 spsk.hakket persille/kørvel
2 fedhvidløg (finthakket)
1 spsk.olie eller smør
 Salt
 peber
2 spsk.parmesanost
 
Opskrift:
Sneglene skylles grundigt i vand, skift vandet ud 5-6 gange.
Vin og urterester samt peber og laurbær koges op.
Når bouillonen spilkoger tilsættes sneglene og pocheres møre under låg i godt en time.
Afkøles i lagen.
Sneglene tages op og skæres over på langs.
Indmaden fjernes med spidsen af en lille kniv.
Det rene kød hakkes groft og krydderes med salt og peber.
Tomaterne hakkes groft ligeledes persillen.
Smør smeltes til lysebrunt, sneglene ristes let, der tilsættes persille og tomat samt hvidløg.
Ristes et minut.
Fordeles på brødet, der er risten, og friskhøvlet parmesanost drysses over med rund hånd.
Kan eventuelt gratineres under grillen eller med en lille hånd primus (kan købes i byggemarkeder).
Serveres og skylles ned med store mængder god, tør, kølig hvidvin/rose eller ung, let afkølet rødvin, eller ret enkelt en iskold øl


Tips:

ADVARSEL:
Alle nøgne snegles slim indeholder bakterier, og det kan derfor ikke anbefales at spise (ukogte) dræbersnegle!





karakterer:
Opskriften er vist 23802 gange,
og udskrevet 213 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
2.4    (17 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2016-07-29 10:58:02
Skal sneglene dræbes før kogningen, og hvorledes gøres det.

  -   2014-07-15 17:40:32
Har du smagt det?

  -   2012-04-06 18:57:57
Det kan anbefales, at man først lader de levende snegle gå et halvt døgns tid i en kasse med bund af ståltrådsnet,med et lag krydderurter (eller bare forskellige blade) på bunden. Så vil sneglene æde krydderurterne / bladene, og de sandkorn, der som oftest er i snegles tarm, vil være skidt ud, før man koger sneglene. Man slipper for sandkorn i den færdige ret, og krydderurterne bidrager til smagen. Desuden giver denne metode ingen smerte for sneglen, som metoden med rulning i salt måske (?) gør.

  -   2010-08-09 15:45:44
forklaringen på, at nogle har skrevet, at kagen kan være tør, er, at bagetiden på en time, som der står i opskriften, er alt for lang tid. jeg har givet den 35 minutter i varmluftsovn, og det er enda rigeligt. sp prøv jer frem og lad vær med at bag den for længe i ovnen. god bage dag. :) :) :)

  -   2008-03-23 11:20:49
slimen frjernes bedst ved at trille sneglene i salt med 15 min. mellemrum . Kan også krydres med dill og gives en smule sennep.