Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice















































Dræbersnegle

Dræbersnegle, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Portioner

ForretterRet : Forretter - Forretter

Hovedingrediens : -

Ukendt oprindelseslandIndsendt :



Ingredienser:
16 flotte store snegle
 hvidvin så det dækker sneglene
 urterester (løg gulerod sellerie og persillestilke)
2 hel sort peber
1 lauerbærblad
4 skivergodt brød
2 tomater
2 spsk.hakket persille/kørvel
2 fedhvidløg (finthakket)
1 spsk.olie eller smør
 Salt
 peber
2 spsk.Parmasanost
 
Opskrift:
Sneglene skylles grundigt i vand, skift vandet ud 5-6 gange.
Vin og urterester samt peber og laurbær koges op.
Når boullionen spilkoger tilsættes sneglene og porcheres møre under låg i godt en time.
Afkøles i lagen.
Sneglene tages op og skæres over på langs.
Indmaden fjernes med spidsen af en lille kniv.
Det rene kød hakkes groft og krydderes med salt og peber.
Tomaterne hakkes groft ligeledes persillen.
Smør smeltes til lysebrunt, sneglene ristes let, der tilsættes persille og tomat samt hvidløg.
Ristes et minut.
Fordeles på brødet, der er risten, og friskhøvlet parmasanost drysses over med rund hånd.
Kan eventuelt gratineres under grillen eller med en lille hånd primus (kan købes i byggemarkeder).
Serveres og skylles ned med store mængder god, tør, kølig hvidvin/rose eller ung, let afkølet rødvin, eller ret enkelt en iskold øl


Tips:

ADVARSEL:
Alle nøgne snegles slim indeholder bakterier, og det kan derfor ikke anbefales at spise (ukogte) dræbersnegle!


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
2.5    (16 stemmer)

Opskriften er vist 20408 gange,
og udskrevet 196 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

a.madsen  -  2016-07-29 10:58:02
Skal sneglene dræbes før kogningen, og hvorledes gøres det.

Ove C  -  2014-07-15 17:40:32
Har du smagt det?

tinetumling  -  2012-04-06 18:57:57
Det kan anbefales, at man først lader de levende snegle gå et halvt døgns tid i en kasse med bund af ståltrådsnet,med et lag krydderurter (eller bare forskellige blade) på bunden. Så vil sneglene æde krydderurterne / bladene, og de sandkorn, der som oftest er i snegles tarm, vil være skidt ud, før man koger sneglene. Man slipper for sandkorn i den færdige ret, og krydderurterne bidrager til smagen. Desuden giver denne metode ingen smerte for sneglen, som metoden med rulning i salt måske (?) gør.

kage smovseren :D  -  2010-08-09 15:45:44
forklaringen på, at nogle har skrevet, at kagen kan være tør, er, at bagetiden på en time, som der står i opskriften, er alt for lang tid. jeg har givet den 35 minutter i varmluftsovn, og det er enda rigeligt. sp prøv jer frem og lad vær med at bag den for længe i ovnen. god bage dag. :) :) :)

niels  -  2008-03-23 11:20:49
slimen frjernes bedst ved at trille sneglene i salt med 15 min. mellemrum . Kan også krydres med dill og gives en smule sennep.