Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice















































Chokoladecroissanter

Chokoladecroissanter, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1 Portioner

KagerRet : Kager - Wienerbrød - Winerbrød

Hovedingrediens : Diverse produkter - Diverse chokolade

Ukendt oprindelseslandFryseegnet : Er fryseegnet uden glasur.

Indsendt :



Ingredienser:
 Dej:
25 g.gær
1 dl.vand
1.5 dl.mælk
2 spsk.sukker
1 tsk.salt
500 g.hvedemel
50 g.smør
250 g.smør
 
 Fyld:
150 g.chokolade
 
 Pensling:
 Æg
 
 Glasur:
200 g.flormelis
2 spsk.kakao
 lidtkogende vand
 
Opskrift:
Opløs gæren i mælken, der lige er lillefingerlun, og tilsæt så vand, sukker, de 50 g smør og salt. Kom halvdelen af melet i og ælt med jævnlig tilsætning af kopvis mel til dejen er glat og smidig og slipper skålen. Kan med fordel æltes på maskine i minimum 5 min. Lad dejen hæve til dobbelt størrelse, slå den ned og stil den i køleskab i 3 timer.

Rul dejen ud og læg tynde skiver af smør på dejen der foldes over og rulles ud igen. Lægges atter koldt i 1 time, rulles ud og foldes over. Processen gentages mindst tre gange. Skæres til 16 trekanter, hvor der på den brede ende lægges 2 spsk. hakket mørk chokolade. Dejen rulles til horn heromkring, sættes på en papirbeklædt plade, pensles med æg og efterhæver i ca. i time.

Bages ved 200° i ca. 15 - 20 min. Afkøles og overtrækkes med chokoladeglasur.

Tips:



karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
3.3    (39 stemmer)

Opskriften er vist 19873 gange,
og udskrevet 323 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

Christopher I  -  2016-06-13 16:27:39
Det er en rigtig dejlig opskrift, som virkeligt tester smagsløgene. Vil klart anbefale den til enhver sjæl wow

lulou  -  2012-04-25 20:28:07
elsker alle crossianter/for lyst til at lave nogle :-)

Camilla  -  2012-01-25 21:57:14
Super god opskrift, synes dog at det var lidt for meget mel. Brugte det som dl. og jeg brugte kun 7 dl og ikke 10 dl. Havde dog heller ikke så meget tid, så lod det ikke stå i køleskabet så meget som det skulle.

Pia  -  2009-08-23 14:57:02
Har lige bagt den men brugte en væsentlig mindre mængde mel end angivet - kun ca. 350 g til de øvrige ingredienser. Er I sikker på at den virkelig kræver 500 g til 25 g gær for jeg er ikke...? Erstattede også lidt af chokoladen til fyld med blå Rittersport (den med nougat) og de blev enormt lækre.

Jose  -  2009-03-01 11:02:29
skal den virkelig hæve i 3 timer! Så er der ikke noget ved af bage, hvis den skal hæve i tre timer s;

marsha  -  2008-07-15 16:20:19
jeg har aldrig lavet en croissant før så jeg mangler billeder massere af billeder for hvad menes med rulle ud og over?

nana  -  2007-12-09 22:38:52
er ved at bage den, men dejen var ikke så fin, så jeg tvivler om resultatet