Kartoffelkroketter
Hovedingrediens : Rodfrugter - Kartofler Indsendt : Red: |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Opskriften er vist 111764 gange,
og udskrevet 1267 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 3.8 (13 stemmer) |
|
Kommentarer Bente Grøn - 2020-01-31 14:42:50 Kan man lave dem på forhånd og derefter varme dem op på en bageplade ? Manja - 2011-12-05 15:37:23 Jeg vil forsøge at stege dem på panden (for at spare på fedtstoffet), skriver om det lykkedes ;-) Manja - 2011-12-05 15:35:47 Fedt! Det vil jeg forsøge at lave, jeg har kartoffelmos tilbage fra i går aftes - og det ville da være fedt hvis det ikke behøver gå til spilde... Kartoffelmos = Kartoffelkroketter voilá, ny ret :-D Nadja - 2011-02-25 20:38:52 Og man kunne også tænke selv...istedet for at skulle fortælle alle andre om sine latterlige betragtninger!... jensen.brutus.willy - 2010-09-26 21:13:01 man kunne jo også bare starte med smør, smage til med krydderier og SÅ komme æggene i når man er tilfreds med smagen. Se det var ikke så svært, vel? ;) køkkenmusen - 2009-06-05 15:13:22 hold op hvor har du en negativ, nedladende og træls holdning jensen.brutus.willy -det ville være rart hvis du holdte den for dig selv! hvis du ikke bryder dig om det så skriv det kortfattet i sted for at være karl smart der har åhh så meget styr på det. i stedet for at belemre os andre med den stil :S ydermere kan jeg kun sige jeg synes det er en god opskrift og alle jeg har lavet dem til har været godt tilfredse jensen .brutus.willy - 2009-03-13 10:30:41 De lige store, og smukt formede boller,stilles på rækkr.så der er "plads" imellem til penslingen med æggehvide...tag så raspen og hæld på...med en spartel skubbes det omkringliggende rasp ind under,og den er lige til at sænke i frituregryden. jensen.brutus.willy - 2009-03-13 10:18:59 Svartil hanah: Naturligvis kan man det..det er sådan jeg har lavet mine. jensen.brutus.willy - 2009-03-13 10:03:38 For fuldstændighedens skyld: Tag fadet,og vend bunden i vejret på et bord,tilfør masser af mel og stik dejen ud i den "vægt" der nu måtte foretrækkes. jensen.brutus.willy - 2009-03-13 09:26:18 De ser jo rigtig godt ud, men så er alt hvad der kan siges om den ret ...også sagt. At den er nået så langt som at blive optaget i alletiders kogebog"kan kun ledelsen svare på". Jammen-jammen...en ganske almindelig kogt kartoffel med koldt smør,smager da langt bedre...Så er der forfatningen af retten--der er faktisk kun oplysningen om at den kan sættes i køleskab, der kan bruges. "Smag til med salt og krydderier"-javel,men hvem kunne finde på at købe de dyre salmonellafri æg til denne ret,og herved bliver man afskåret fra at smage til. "mosen vendes ud på et skærebræt"???Hvad i alverden skal man da bruge et skærebræt til...jeg ved ikke om forfatteren skærer sådan en dej ud med skarp kniv der eventuelt kunne sætte "ridser"i bordet... Nej,Mosen vendes ud på et stort stålfad "godt smurt"Der drysses med rasp ,og mosen anbringes i en bunke på raspen...så fatter man en kødøkse"en sådan har netop den let buede form til det der nu skal foregå. Den dyppes i vand,og fordelingen går som en leg, uden den underliggende rasp"skrider" Så tager man sit dørslag(sigte) og drysser et godt lag mel henover,det hele sættes i køleskab,eller laves til med det samme...til udskæringen er bare at tilføje--at hvis man ikke har en "rulle" der skærer dejen ud,kan en spartel sagtens bruges til udstikningen...til 550 gr. mos brugte jeg 150 gr mel -hver bolle blev afvejet til 90 gr. ...men om de nogensinde kommer op af fryseren igen og bliver spist-det må tiden vise. hanah - 2009-02-16 16:23:11 kan man ikke lave dem runde og i frituregryden? - 2009-02-02 10:38:09 Uhm de ser lækre ud! det skal klart prøves! Talla - 2007-06-19 20:36:55 Lyder godt :-) |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne