Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice















































Kartoffelkroketter

Kartoffelkroketter, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
Diverse TilbehørRet : Diverse Tilbehør - Kartoffel Tilbehør

Hovedingrediens : Rodfrugter - Kartofler

Ukendt oprindelseslandIndsendt :


Kartoffelkroketter, billede 4 Kartoffelkroketter, billede 1 Kartoffelkroketter, billede 2 Kartoffelkroketter, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
1000 gram Kartofler til mos 1 stor bagekartoffel vejer ca. 300 gram.
40 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
2 Æg 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber. hvid
Muskat, friskrevet
   
  Panering
Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

1 Æggehvide 1 æggehvide ca 30 gram
Rasp 1 tsk. vejer ca. 2 gram.
1 spsk. vejer ca. 6 gram.
1 dl. vejer ca. 43 gram.
   
  Til stegning
Olie solsikke/vindruekerne 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram

   
Opskrift:
Skræl kartoflerne og kog dem møre i usaltet vand.
Mos kartoflerne og pisk med smør og æg.
Smag mosen til med salt og krydderier.
Kom mosen i et smurt raspdrysset fad og afkøl den. Kan gøres flere dage i forvejen.


Mosen vendes ud på et skærebræt og skæres i ca. 6-7 cm lange stykker og 2.5 x 2.5 cm tykke.
Rul dem først i mel, så i let sammenpisket æggehvide og så i rasp.


Varm olien godt op i en gryde.
Steg kroketterne 3 - 4 af gangen 4-5 min. til de er gyldne og sprøde.

Tips:

Hvis kroketterne sprækker så kan de rulles en ekstra gang i æg og rasp, men så bliver skorpen ret tyk.


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
3.8    (13 stemmer)

Opskriften er vist 100113 gange,
og udskrevet 1167 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Energi:
KJ total 5526 (1315 kcal)
KJ pr. Pers. 1381 (328 kcal)
Vægt ialt 1210 gram
Vægt pr. Pers. 302 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 456 KJ (108 kcal)
Protein 3.3 gram
Fedt 4.1 gram
Kulhydrat 15.3 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

Bente Grøn  -  2020-01-31 14:42:50
Kan man lave dem på forhånd og derefter varme dem op på en bageplade ?

Manja  -  2011-12-05 15:37:23
Jeg vil forsøge at stege dem på panden (for at spare på fedtstoffet), skriver om det lykkedes ;-)

Manja  -  2011-12-05 15:35:47
Fedt! Det vil jeg forsøge at lave, jeg har kartoffelmos tilbage fra i går aftes - og det ville da være fedt hvis det ikke behøver gå til spilde... Kartoffelmos = Kartoffelkroketter voilá, ny ret :-D

Nadja  -  2011-02-25 20:38:52
Og man kunne også tænke selv...istedet for at skulle fortælle alle andre om sine latterlige betragtninger!...

jensen.brutus.willy  -  2010-09-26 21:13:01
man kunne jo også bare starte med smør, smage til med krydderier og SÅ komme æggene i når man er tilfreds med smagen. Se det var ikke så svært, vel? ;)

køkkenmusen  -  2009-06-05 15:13:22
hold op hvor har du en negativ, nedladende og træls holdning jensen.brutus.willy -det ville være rart hvis du holdte den for dig selv! hvis du ikke bryder dig om det så skriv det kortfattet i sted for at være karl smart der har åhh så meget styr på det. i stedet for at belemre os andre med den stil :S ydermere kan jeg kun sige jeg synes det er en god opskrift og alle jeg har lavet dem til har været godt tilfredse

jensen .brutus.willy  -  2009-03-13 10:30:41
De lige store, og smukt formede boller,stilles på rækkr.så der er "plads" imellem til penslingen med æggehvide...tag så raspen og hæld på...med en spartel skubbes det omkringliggende rasp ind under,og den er lige til at sænke i frituregryden.

jensen.brutus.willy  -  2009-03-13 10:18:59
Svartil hanah: Naturligvis kan man det..det er sådan jeg har lavet mine.

jensen.brutus.willy  -  2009-03-13 10:03:38
For fuldstændighedens skyld: Tag fadet,og vend bunden i vejret på et bord,tilfør masser af mel og stik dejen ud i den "vægt" der nu måtte foretrækkes.

jensen.brutus.willy  -  2009-03-13 09:26:18
De ser jo rigtig godt ud, men så er alt hvad der kan siges om den ret ...også sagt. At den er nået så langt som at blive optaget i alletiders kogebog"kan kun ledelsen svare på". Jammen-jammen...en ganske almindelig kogt kartoffel med koldt smør,smager da langt bedre...Så er der forfatningen af retten--der er faktisk kun oplysningen om at den kan sættes i køleskab, der kan bruges. "Smag til med salt og krydderier"-javel,men hvem kunne finde på at købe de dyre salmonellafri æg til denne ret,og herved bliver man afskåret fra at smage til. "mosen vendes ud på et skærebræt"???Hvad i alverden skal man da bruge et skærebræt til...jeg ved ikke om forfatteren skærer sådan en dej ud med skarp kniv der eventuelt kunne sætte "ridser"i bordet... Nej,Mosen vendes ud på et stort stålfad "godt smurt"Der drysses med rasp ,og mosen anbringes i en bunke på raspen...så fatter man en kødøkse"en sådan har netop den let buede form til det der nu skal foregå. Den dyppes i vand,og fordelingen går som en leg, uden den underliggende rasp"skrider" Så tager man sit dørslag(sigte) og drysser et godt lag mel henover,det hele sættes i køleskab,eller laves til med det samme...til udskæringen er bare at tilføje--at hvis man ikke har en "rulle" der skærer dejen ud,kan en spartel sagtens bruges til udstikningen...til 550 gr. mos brugte jeg 150 gr mel -hver bolle blev afvejet til 90 gr. ...men om de nogensinde kommer op af fryseren igen og bliver spist-det må tiden vise.

hanah  -  2009-02-16 16:23:11
kan man ikke lave dem runde og i frituregryden?

  -  2009-02-02 10:38:09
Uhm de ser lækre ud! det skal klart prøves!

Talla  -  2007-06-19 20:36:55
Lyder godt :-)