Hjemmelavet Ensaimada

Hjemmelavet Ensaimada, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1 Portion

HovedretterRet : Hovedretter - Tortilla - Enchalidas

Hovedingrediens : -

Ukendt oprindelseslandIndsendt af : rune

Indsendt :      Red:


Ingredienser:
 Masse:
250 g.mel med høj styrke
60-80 g.vand
1 medium æg (55 g en gang revnet)
80 g.sukker
25 g.smør
6-8 g.bagergær (afhænger af temperatur), hvis du bruger tør, 2-3 g
 
 Fyld:
175-200 g.smør
 Olie til at manipulere
 Sukkerglas
Opskrift:
Tag smørret ud af køleskabet, så det ikke er koldt og hårdt. Bland alle ingredienserne i dejen minus gæren (sæt ikke alt vandet på en gang, men den mindst udtrykte mængde, og hæld helt alene, hvis du ser at dejen er tør). Dejen vil være lidt klæbrig i starten. Lad det sidde i 5 minutter. Knæ i intervaller: 1 minuts æltning (foldning og rulning på bordet) og 10 minutters hvile.

Gentag denne cyklus 3 eller 4 gange, indtil massen er glat, og efter hvile kan du forsigtigt strække den mellem fingrene, indtil du opnår en gennemskinnelig membran. Selv om det virker utroligt, kommer det ud med simpelthen knæet og hvilende.

I den sidste parti af æltning tilsættes gæren ved at gnide den, indtil den er inkorporeret i dejen (hvis den er tør, opløs granulerne i et par dråber vand, indtil det er en pasta, så det bliver lettere). Når dejen er æltet, vent 30 minutter

Olie en stor arbejdsflade (ca. 140 x 100 cm), så dejen ikke holder fast. Stræk dejen med rulle tappen, indtil den er meget tynd, et rektangel på ca. 100 x 30 cm. Smør smørret forsigtigt over dejen. Hvis det stadig er hårdt og koldt, skal du gnide det mellem dine hænder.

Når dejen er smurt med svinefedt, strækker den uden frygt lidt efter lidt, indtil dejen er gennemskinnelig, som en membran, som et fyldstof, som den tynde hud på en tromme. Med vægten af denne masse ville skulle forlade noget omkring 130-140 x 90-100 cm); noget utroligt Husk altid at sprede smør eller olie for at strække det mere komfortabelt.

Hvis du ser at dejen er imod, vent lidt og gå tilbage til strækningen. Rul dejen på den længste side, indtil du har en cylinder mere end en meter lang og et par centimeter tykt. Lad den hvile i 25 minutter for at slappe af.

Stret dej churroen forsigtigt, så den får længde og læg den i spiralform på et ark bagepapir. Sørg for at lade plads til at vokse (gør ikke en meget stram spiral, da du ikke får plads til at vokse i ovnen). Gærning om 12-14 timer i ovnen (ingen vil genere dig der, og hvis det er koldt, kan du sætte en kop med varmt vand i bunden for at fermentere godt, kulden vil sænke gæringen).

Når du har tredoblet eller firedoblet dit lydstyrke, vil det se imponerende ud og fylde hullerne du forlod natten før. Hvis dejen stadig skal vokse, skal du bare forlade den længere; Nogle gange, hvis gæren ikke går godt eller det er koldt, må du måske vente til 20-24 timer. Sørg for at dejen ikke bliver kold.

Opvarm ovnen 180 °C og kog den ca. 18-20 minutter. Varm op og ned, ingen ventilator (hvis du ikke kan fjerne ventilatoren, falder temperaturen 20 °C). Sæt en metalpande med vand i ovnen under tilberedningen.

Når dejen er kold, drys godt med flormelis. Du kan lave to strenge og danne en spiral fletning eller berige smørret med flormelis, endog drys med kanel eller jord anis. Du kan fylde det (inden du ruller dejen) med englehår, sobrasada eller lækre ting. Eller åbn den i to gange kogte og fyld den med fløde eller chokoladecreme. Du kan også lave lige dele af Ensaimada, som pinde, og du vil have noget svarende til en puffed fartón.


karakterer:
Opskriften er vist 2325 gange,
og udskrevet 72 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
5    (1 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Daniel Birk  -  2019-10-16 22:36:59
Fuldstændig ubrugelig opskrift. Som anden bruger har skrevet, må det være en direkte Google oversættelse. Jeg kan ihvertfald, som uddannet bager, hverken finde hoved eller hale i jeres "opskrift"...

Stid Dybro   -  2019-08-15 18:37:54
Helt forrygende tekst 😀 Går ud fra, der er tale om en Google oversættelse af en spansk opskrift 💃