Karry-æble pier

Karry-æble pier, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Portioner

HovedretterRet : Hovedretter - Madpie

Hovedingrediens : Frugt - Æbler

Ukendt oprindelseslandIndsendt :     

Ingredienser:
 Dej:
200 g.hvedemel
l.25 tsk.salt
70 g.margarine
0.5 dl.vand (evt. mere)
 
 Pensling:
 æg
 
 Fyld:
1 æble
1 løg
100 g.hakket oksekød
1 tsk.karry
1 knsp.spidskommen
 salt
 evt.olivenolie (kan udelades)
 
Opskrift:
Bland salt og mel. Smuldr margarinen i. Arbejd dejen sammen med så meget vand som er nødvendigt (dejen skal blive fast og smidig). Del dejen i 4 portioner. Rul hver portion ud til den er ca. 3 mm tyk. Skær dejen ud i 4 stykker efter en lille tallerken. Sæt ovnen på 250 grader. Pil løget og hak det. Skyl æblet. Fjern stilk og skær æblet i både. Fjern kernehus. Skær æblebådene i tynde skiver. Svits kød, løg- og æblestykker. Tilsæt evt. lidt olivenolie. Tilsæt krydderiet. Fordel æble- og kødfyld på dejskiverne så de kan foldes sammen til halvmåner. Tryk kanterne sammen (de kan også fugtes med lidt vand for at lukke bedre). Pensl med sammenpisket æg. Dej i overskud kan bruges til dekoration. Bag pierne i ovnen til de er lysebrune.





karakterer:
Opskriften er vist 6993 gange,
og udskrevet 145 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.5    (2 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2008-11-06 12:12:04
det smager rigtig godt<3