Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice















































Æbleis med ahornsirup

Æbleis med ahornsirup, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Portioner

Kold DessertRet : Kold Dessert - Hjemmelavet is

Hovedingrediens : Frugt - Æbler

Ukendt oprindelseslandIndsendt :



Ingredienser:
 (Isen er lavet på grundlag af færdigkøbt vanilleis)
6 æbler f.eks. Filippa eller Belle de Boscoop
0.5 dl.vand
1 spsk.sukker
0.5 dl.ahornsirup
1 l.god vanilleis
 
 Til servering:
 ahornsirup
 evt.mandelflager
 evt.stegte æbleringe af 2 æbler 1 spsk smør 1 spsk sukker
 
Opskrift:
Skræl æblerne, fjern kernehuset og damp dem i en gryde med låg sammen med vand og sukker i 5-8 min. til de er kogt ud. Mos æblerne med en gaffel. Der skal være ca. 600 g færdig æblemos. Skær isen i mindre stykker og kom den i blenderen eller rør den blød med en håndmixer. Tilsæt æblemosen samt ahornsirup og rør isen sammen. Frys den ca. 3 timer eller til den er færdigfrosset. Tag isen ud af fryseren ½ time før servering, så den bliver blødere. Anret isen i portioner og hæld ahornsirup over. Stil evt. ahornsirupen i fryseren ½ time før servering, så den bliver tykkere og holder sig flot og mørk ovenpå isen. Drys evt. med mandelflager. Æbleringe: æblerne skræres i ringe eller både og steges et par minutter i smør til de er møre. Drys med sukker under stegningen.


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
4    (1 stemmer)

Opskriften er vist 6526 gange,
og udskrevet 135 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu