Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Lammekølle med bagte rodfrugter

Lammekølle med bagte rodfrugter, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 6 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Ovnsteg - Ovnstege

Hovedingrediens : Lammekød - Lammekølle

Ukendt oprindelseslandIndsendt :


Lammekølle med bagte rodfrugter, billede 4 Lammekølle med bagte rodfrugter, billede 1 Lammekølle med bagte rodfrugter, billede 2 Lammekølle med bagte rodfrugter, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
1500 g.udbenet lammekølle
5 fedgrofthakkede hvidløg
0.5 bdt.bredbladet hakket persille
3-4 grofthakkede røde chili
0.5 dl.citronsaft
 salt
 peber
 
 Rodfrugter:
2 kg.blandede rodfrugter, fx pastinakker, gulerødder og selleri
2 løg (gerne rødløg),
1 helthvidløg
1 tsk.salt
 friskkværnet peber
1 spsk.olivenolie
 
 Marinade:
3 spsk.olivenolie
3 spsk.balsamicoeddike
2 tsk.salt
 friskkværnet peber
3-4 håndfulde rucola eller spinat
 


Opskrift:

Bred kødet ud og fordel krydderurteblandingen sammen med salt og peber. Bind kødet sammen med kødsnor eller hold den sammen med kødpinde. Gnid køllen udvendigt med salt og peber og læg den i et ovnfast fad. Steges i ovnen ved 200 grader C. alm. ovn i ca. 1 ½ time. Vend køllen 2-3 gange under stegningen. Tag lammekøllen ud og lad den hvile mindst 20 minutter før der skæres skiver af den.


Bagte rodfrugter:
Rens alle grøntsagerne. Skær pastinak, gulerødder og selleri i stave og løg i både. Del hvidløget i fed og pil feddene. Kom hvidløg og grøntsager i et smurt ovnfast fad eller på en plade beklædt med bagepapir. Vend dem med 1 spsk. olie, salt og peber. Bages ca. 1 ½ time ved 150 grader C. alm. ovn. Vend i dem et par gange undervejs.

Lad grøntsagerne køle lidt af. Pisk marinaden sammen og vend de bagte grøntsager heri sammen med rucola eller frisk spinat.

Tips:

Få slagteren til at udbene lammekøllen, hvis du ikke selv kan. Bed ham om at lade være med snørre den, det gør du selv, når du har fået krydderblandingen fordelt. Køllen kan også holdes sammen med kødnåle.




karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
4.4    (24 stemmer)

Opskriften er vist 77496 gange,
og udskrevet 3458 gange.




Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

tove  -  2008-12-17 16:15:49
hvor bruger man citronsaften


Mia  -  0000-00-00 00:00:00
Jeg lavede rodfrugterne til en oksesteg, samt taziki og råstegte kartofler til min fødselsdag. Rigtig stort hit! rodfrugterne blev rost meget...


Lina  -  0000-00-00 00:00:00
Jeg lavede retten til min fødselsdag i år (2006) i april, i påsken. Det var lidt svært at udbene lammekøllen og snøre den, men jeg havde en ven der hjalp. Både lammekøllen og rodfrugterne smagte fantastisk!!!