Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice

Fuldkorns-squashboller

Fuldkorns-squashboller, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 20 stk.

Brød boller og kiksRet : Brød boller og kiks - Diverse boller

Hovedingrediens : Grøntsager / Grønsager - Squash

Ukendt oprindelseslandIndsendt :



Ingredienser:
7.5 dl.fuldkornsmel
2 tsk.salt
25 g.gær
2 dl.vand eller mælk
3 spsk.olie
1.25 dl.squash kogt til mos
3 spsk.sirup
 


Opskrift:
Bland mel og salt i et stort dejfad. Rør gæren ud i lidt lunkent vand eller mælk. Varm resten af mælken op med olien, til det er håndvarmt. Tilsæt squash og sirup og lad det hele køle lidt af. Kom gær- og squashvæden i de tørre ingredienser og ælt dejen grundigt i 10 minutter. Tilsæt evt. lidt mere mel, dejen skal være ret fast.

Sæt dejen tildækket til hævning i en smurt skål i ca. 1 time, eller til den har nået dobbelt størrelse. Dejen kan rulles ud i 1 cm. tykkelse og stikkes ud i 5 cm. kager, eller den kan formes til boller. De sættes på en smurt bageplade med ca. 2½ cm. afstand. Pensles med olie og stilles tildækket til efterhævning i ca. 45 minutter.

Bages ved 225 grader C i 20 minutter.
karakterer:
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
4    (5 stemmer)

Opskriften er vist 18696 gange,
og udskrevet 631 gange.
Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

henny-hansen  -  2007-09-01 06:44:50
Jeg fulgte Miras råd

henny-hansen  -  2007-09-01 06:43:09
rigtig god. En lidt specielbolle, men absolut anbefalelsesværdig

Mira  -  0000-00-00 00:00:00
Bollerne bliver desværre for massive med kun fuldkornsmel. Men halvdelen af melet kan erstattes med spelt- eller hvedemel. Bollerne kan sagtens tåle dobbelt så meget squash. Rigtig lækkert med (ahorn)sirup!