Farseret hornfisk i spidskål

Farseret hornfisk i spidskål, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 6

HovedretterRet : Hovedretter - Hovedretter med fisk

Hovedingrediens : MakrelFisk - Hornfisk

Ukendt oprindelseslandIndsendt :

Ingredienser:
2 storeblade spidskål
 lidt løvstikke
3 hornfiskefileter
0.5 tsk.salt
0.25 tsk.cayennepeber
1 lilleæggehvide
0.75 dl.piskefløde
 
Opskrift:
Bring en stor gryde letsaltet vand i kog og blancher spidskålen i 1 min. Skær det groveste af stilkene af. Dyp løvstikkebladene i det kogende vand, knug dem og hak dem groft.

Læg et stykke bagepapir på et stykke stanniol (20x30cm) og læg kålbladene på bagepapiret. Fjern skindet fra hornfiskefileterne. Skær de fine runde rygstykkefileter fri. Skær dem i stykker a 20 cm. Læg fileterne side om side på kålbladene. Krydr med salt og peber.

Alt overskydende hornfisk (dvs. bug og halestykke) hakkes i en foodprocessor og males gennem en trådsigte, så alle ben og evt. skel fjernes. Der skal være ca. 100 g "pureret" hornfiskefilet. Kom denne puré tilbage i foodprocessoren og kør den sej med saltet (10 sek.).

Tilsæt cayennepeber og kold, let sammenpisket æggehvide og kør 10 sek. Tilsæt kold piskefløde i en tynd stråle mens foodprocessoren stadig kører (maks. 20 sek.). Vend den hakkede løvstikke i farsen og bred den ud over hornfiskefileterne.

Nu lukkes rullen ved at rulle stanniol, bagepapir og kålblade om hornfiskefileter og fars. Fileterne skal ligge på langs i rullen. Rul evt. et ekstra stykke stanniol om rullen, så den er helt tæt.

Rullen pocheres (det vil sige koges, uden at koge) i en stor gryde. Brug blot gryde og kogevand fra blancheringen af kålbladene. Rullen skal pochere i 12-15 min. eller til den virker fast, og en kødnål er varm, når den stikkes ind i midten af rullen.

Lad rullen køle lidt af, før den pakkes ud. Den kan serveres lun eller kold på et leje af salat eller blot med nye grønne asparges.


karakterer:
Opskriften er vist 11995 gange,
og udskrevet 183 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
2.8    (2 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu