Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice

Hindbærmouse - Hindbær mouse

Hindbærmouse - Hindbær mouse, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Portioner 1 Portioner
Kold DessertRet : Kold Dessert - Dessertmousse

Hovedingrediens : Bær - Hindbær

Ukendt oprindelseslandIndsendt :



Ingredienser:
500 gram Hindbær, friske 1 dl. friske hindbær vejer ca. 60 gram.
1 Citron, saften heraf Beregnet til 0.4 dl eller 40 gram saft pr citron.
200 gram Flormelis 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 50 gram
3 Husblas, blade 1 blad husblas vejer ca. 1.7 gram,
5 dl. Piskefløde 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
   
Opskrift:
Læg husblasen i blød i koldt vand.

Tag nogle af de pæmeste hindbær fra til pynt. Blend resten med citronsaft og flormelis, pres hindbærpureen gennem en sigte.

Smelt husblasen over svag varme. Lad den køle noget af og rør den i bærrene.

Pisk fløden og vend den i bærrene.

Når moussen er tilpas stiv, toppes den op på et fad og stilles koldt til serveringen.

Pynt med hele bær og pæne, grønne blade.

Moussen kan også fryses til en let is.

karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
3.7    (24 stemmer)

Opskriften er vist 97364 gange,
og udskrevet 1063 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Energi:
KJ total 12147 (2892 kcal)
KJ pr. Portioner 12147 (2892 kcal)
Vægt ialt 1245 gram
Vægt pr. Portioner 1245 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 975 KJ (232 kcal)
Protein 1.8 gram
Fedt 15.8 gram
Kulhydrat 22.1 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

Helle  -  2011-02-06 13:18:17
Til denne opskrift skal der bruges 6-7 blade husblas. Jeg har lavet opskriften med 300 g. frosne hindbær og hertil brugte jeg 4 blade husblas og halvt af resten. Anrettet i glas med det samme, var der rigeligt til 6 portionsglas. Jeg bruger at smelte husblassen i citronsaften og at lade frosne hindbær stå i blød i kogende vand 1. min. inden vandet hældes fra. Så får husblas og hindbærblanding samme lune temperatur, så husblassen ikke trævler.

Daniel  -  2010-12-29 21:22:16
Hvor mange personer er der til i denne opskrift?

Lotte  -  2010-09-05 20:32:28
Undskyld mig, men "mouse" er da ikke meningen skal være stift. Hvis det skal være stift er det fromage... eller er det omvendt?

Marianne  -  2010-03-24 16:13:32
Jeg kunne bestemt også godt tænke mig at vide, hvor meget husblas andre mener, man skal bruge(hvor mange blade pr. 100 gram hindbær).

Mad glad  -  2010-01-23 19:59:17
Til "den sundheds studerende" - læg mærke til, at Henny-hansen skriver ".. næsten magen til.." Til "H.Sørensen" - kunne du så ikke skrive hvor mange husblas du så har brugt, så vi andre kunne justere opskriften.

Den sundheds studerende  -  2009-12-10 15:51:42
Hm har du brugt denne opskrift for at tabe dig? Det kan jeg ikke ligefrem anbefale, den er jo fyldt med fløde.

h. sørensen  -  2009-10-02 22:19:01
der er alt for lidt husblas i,det stivner ikke nok med 3 husblas . den gir jeg ikke en hundekiks for

henny-hansen  -  2008-08-02 16:01:24
en af de retter, jeg har brugt næsten mage til for at tabe mig 13 kg. Og så er retten velsmagende, en god måde at få masser af grønt på