Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice

Speltboller med squash og gulerod

Speltboller med squash og gulerod, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1 Portion

Brød boller og kiksRet : Brød boller og kiks - Diverse boller

Hovedingrediens : Grøntsager / Grønsager - Squash

Ukendt oprindelseslandIndsendt :


Speltboller med squash og gulerod, billede 4 Speltboller med squash og gulerod, billede 1 Speltboller med squash og gulerod, billede 2 Speltboller med squash og gulerod, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
1.5 pk.gær
1 dl.olie
1 dl.creme fraiche
2 spsk.salt
250 g.reven gulerod
250 g.reven squash
6 dl.lunken mælk
1350 g.speltmel (sigtet groft eller blandet)
 
Opskrift:
Opløs gæren i lidt lunken mælk. Kom olie, creme fraiche, salt og gulerod samt squash sammen med den udrørte gær i mælken.

Speltmelet kommes i samtidig med at der røres/æltes. Ælt dejen godt og tilsæt evt mere mel. (Dejen skal være lidt klistret).

Kom dejen tilbage i skålen og lad den hæve under et vådt viskestykke i mindst ½ time.


Herefter rulles dejen til boller eller flûtes og lægges på bagepapir på bageplader. Her efterhæver bollerne/flûtene så i ekstra 20 min. under våde viskestykker.

Så pensles de og drysses evt. med solsikkekerne el. sesamfrø el. hvad man har lyst til. De bages i forvarmet ovn v. 200ºC (varmluft ca. 180ºC). ca. 20-25 min.

karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
4.6    (7 stemmer)

Opskriften er vist 27972 gange,
og udskrevet 1440 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

MTH  -  0000-00-00 00:00:00
jeg tror der er en skrivefejl mht. salt mængden. Jeg tror det skal være 2 tsk istedet