Speltboller med squash og gulerod
Hovedingrediens : Grøntsager - Squash Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Opløs gæren i lidt lunken mælk.
Kom olie, creme fraiche, salt og gulerod samt squash sammen med den udrørte gær i mælken.
Speltmelet kommes i samtidig med at der røres/æltes. Ælt dejen godt og tilsæt evt mere mel. (Dejen skal være lidt klistret). Kom dejen tilbage i skålen og lad den hæve under et vådt viskestykke i mindst ½ time. Herefter rulles dejen til boller eller flûtes og lægges på bagepapir på bageplader. Her efterhæver bollerne/flûtene så i ekstra 20 min. under våde viskestykker. Så pensles de og drysses evt. med solsikkekerne el. sesamfrø el. hvad man har lyst til. De bages i forvarmet ovn v. 200ºC (varmluft ca. 180ºC). ca. 20-25 min. |
|
Opskriften er vist 32112 gange,
og udskrevet 1533 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.6 (7 stemmer) |
|
Kommentarer anonym - 2021-09-28 15:30:39 Mega gode MTH - 2005-01-01 01:01:01 jeg tror der er en skrivefejl mht. salt mængden. Jeg tror det skal være 2 tsk istedet |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne